Ugljevik: Nagrade za pobjednike digitalnog samita Balkana

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nagradio je danas učenike Osnovne škole "Aleksa Šantić" Anu Mariju Todorović i Nemanju Rikića i nastavnika Živana Nikolića sa po 500 KM za osvojena prva mjesta na takmičenjima u elektronici u BiH i digitalnom samitu Balkana u Beogradu.

REPUBLIKA SRPSKA

Na takmičenju koje je finansirala Ambasada Velike Britanije u BiH oni su pobijedili sa projektom "Pametna kuća" i time stekli pravo učešća na takmičenju u Londonu 2020. godine. Perić je nakon prijema zahvalio učenicima koji su na najbolji mogući način predstavili Ugljevik i Republiku Srpsku.

"Naša obaveza je da vodimo računa o najboljim učenicima, da ih materijalno pomažemo i da ističemo njihov rad i uspjehe", rekao je Perić novinarima.

On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu stimulisati učenike koji postižu zapažene rezultate na takmičenjima.

Učenica Ana Marija Todorović rekla je da je na prvom takmičenju u Sarajevu bilo 25 učesnika, a na takmičenju u Beogradu 13 učesnika, koji su bili pobjednici svojih zemalja.

"Radimo na našem projektu da ga još više usavršimo i da postignemo uspjeh i u Londonu", rekla je Todorovićeva.

Nemanja Rikić je naveo da im je ideja bila da se napravi projekat koji je inovativan i funkcionalan i naveo da njihova "Pametna kuća" može da se kontroliše preko mobilne aplikacije koju su programirali.

Nastavnik Živan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je i lokalna zajednica prepoznala uspjeh učenika."Naši učenici su ambasadori znanja i Ugljevik su predstavili na najbolji mogući način", naveo je Nikolić.