Blagi porast obuhvata djece u vrtićima

Obuhvat djece predškolskim obrazovanjem u Bijeljini je u blagom porastu sa 1.075 polaznika u vrtićima ove godine, u odnosu na 971 prošle godine, navodi se u analizi stanja u predškolskom obrazovanju koju je izradilo gradsko Odjeljenje za društvene djelatnosti.

Blagi porast obuhvata djece u vrtićima

Znatno je veći i obuhvat djece u pripremnom programu pred polazak u školu koji finansira Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, sa šest odsto više djece uključene u ovoj godini, u odnosu na prethodnu.

U pripremni program uključeno je 525 djece u vrtićima i 157 djece u osnovnim školama na ruralnom području, što čini obuhvat od 77 procenata djece koja bi ove godine trebala da budu upisana u osnovnu školu.

Na području Bijeljine predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem bave se javni vrtić "Čika Jova Zmaj" čiji je kapacitet maksimalno iskorišten i privatni vrtići "Dragan i Zoran" i "Štrumpfograd" gdje je iskorištenost kapaciteta 85 odsto.

U gradu djeluje i 14 klubova za djecu i jedna igraonica, koje pružaju usluge zbrinjavanja, čuvanja i djelimično vaspitanja i obrazovanja za 742 djece predškolskog uzrasta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA