Bijeljina dobija tri "zelena ostrva"

Bijeljina će do kraja godine dobiti tri "zelena ostrva" za razvrstavanje otpada, rekao je Srni direktor gradskog preduzeća "Komunalac" Milenko Vićanović.

Bijeljina dobija tri "zelena ostrva"

On kaže da "zelena ostrva" čine četiri natkrivena kontejnera namijenjena za prikupljanje reciklažnog otpada - papira, najlona, plastike i stakla.

Vićanović je naveo da bi "zelena ostrva" trebalo da budu izgrađena na lokacijama velikih parkinga iza gradskih nebodera i kod nekadašnje robne kuće u centru Bijeljine, a treća lokacija još nije određena.

"Primarno odvajanje ambalažnog otpada na području Bijeljine započeli smo prošle godine kada je prikupljeno 213 tona ovog otpada", rekao je Vićanović.

Na području grada prikupljeno je 140 tona stakla, 40 tona kartona i 30 tona papira, te tri tone najlona, limenki i plastike.

Vićanović kaže da je plan "Komunalca" da u ovoj godini udvostruči količine prikupljenog reciklažnog otpada na području Bijeljine.

On je naveo da preduzeće od prošle godine dijeli pravnim licima u gradu kutije, kante i kontejnere za primarnu selekciju ambalažnog otpada.

Ove kutije, kante i kontejnere "Komunalac" je dobio od Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI