Koliko se isplate low cost letovi iz regiona

Niskotarifne, low cost avio kompanije, su sve popularnije, jer omogućavaju letove kojima su jeftine avio karte glavna odlika. Sa pojavom low cost letova, putovanje avionom više nije luksuz, kao što je nekada bio, te svako ima priliku da koristi avion kao prijevozno sredstvo u sklopu svog budžeta.

Koliko se isplate low cost letovi iz regiona

Kada je riječ o jeftinim low cost letovima iz regiona, možete se opredijeliti za letove iz Srbije, Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske... Ako se odlučite za letove low cost opcija Beograd je idealna, jer nudi veliki broj letova za mnoge gradove Evrope po veoma pristupačnoj cijeni.

Uz podjednaku bezbednost tokom leta kao i kod redovnih avio letova, uz drugačija pravila kada je u pitanju prtljag i ketering, low cost letovi iz regiona su odličan način za jeftino putovanje, a koliko se isplati putovati avionom neke niskotarifne kompanije, saznajte u nastavku teksta.

Pristupačne cijene - glavna karakteristika low cost letova iz regiona

Na pitanje koliko je "low" low cost govori podatak da su cijene karata low cost kompanija i po četiri puta niže od regularne cijene avio karte. Stoga, kada je u pitanju letenje low cost-om, prednost broj jedan je svakako cijena avio karte.

Naime, letovi iz regiona su postali veoma traženi, jer nude opcije letenja low cost avio kompanijom po veoma pristupačnoj ceni ka brojnim gradovima, te su jeftine avio karte koje niskotarifne kompanije koje lete iz regiona podrazumijevaju, veoma pristupačne velikom broju putnika i pružaju im veću mogućnost putovanja.

Skoro svi letovi iz regiona podrazumijevaju poprilično niske cijene karata koje variraju od oko 20 evra pa naviše, u zavisnosti od toga kada i gdje se putuje. Na cijenu avio karte low cost-om utiče i period kupovine avio karte, pa se preporučuje da se low cost letovi iz regiona redovno prate i provjeravaju platforme koje se bave prodajom karata za low cost letove.

Online prodaja low cost avio karata

Ono što je takođe jedna od isplativosti jeftinih low cost letova iz regiona je činjenica da se avio karte danas mogu rezervisati i kupiti iz udobnosti svoje fotelje. Danas, kada je sve digitalizovano, low cost kompanije su u mogućnosti da svoje usluge putnicima plasiraju putem interneta, te ukoliko letite iz drugog grada i države, kupovina avio karte nikada nije bila jednostavnija.

Sama cijena avio karte koju podrazumijevaju low cost letovi je u tom slučaju dosta niža u poređenju sa standardnim cijenama, jer online prodajom karata, low cost kompanije nemaju troškove zakupa predstavništva i osoblja, koji se svim putnicima naplaćuju onda kada kupuju svoje karte za regularni let, tj. kroz cijenu karte.

Uz low cost letove iz regiona do velikog broja destinacija

Pored cijene karata i novčane isplativosti, uz low cost letove iz regiona moguće je obići brojne evropske metropole, koje su danas veoma pristupačne velikom broju putnika. Mnogi ljubitelji putovanja i turizma ranije nisu imali prilike da obiđu znamenitosti Evrope i svijeta jer su takva putovanja zahtijevala velike novčane izdatke.

Danas, uz popularne low cost letove, moguće je stići brzo, jeftino i bezbjedno do brojnih svjetskih destinacija. Na taj način je mnogima omogućeno putovanje po niskim cijenama. Uz nekoliko slobodnih dana, pored regularnih city break putovanja, uz pomoć low cost letova iz regiona možete obići i neka neuobičajene destinacije, poput Azerbejdžana, Islanda, Malte, Maroka.

Low cost letovi iz regiona pružaju širok spektar destinacija ka svim krajevima svijeta po veoma niskim cijenama, pa je na vama samo da odaberete lokaciju i na vrijeme pronađete odgovarajuću avio kartu.

Dva obilaska u jednom

Letenje low cost letovima iz regiona mnogi dobijaju mogućnost obilaska dvije destinacije po cijeni jedne. Naime, u zavisnosti od toga gdje živite i sa kog aerodroma iz regiona letite, možete posjetiti i grad iz kojeg vaš avion poleće. Nerijetko se događa da čak i ako dođete dan ranije i prinuđeni ste da platite prenoćište zbog vremena leta i stvari, cjelokupan trošak bude jeftiniji ili iste cijene kao da letite regularnim letom iz svog grada ili države.

Na taj način, putnici dobijaju šansu da obiđu dvije destinacije po cijeni jedne, ili uz malu doplatu. Pored toga što će se uštedjeti novac, uz low cost letove iz regiona, svaki putnik ima priliku da posjetiti više, vidi mnogo, stvori nove uspomene i proširi svoje iskustvo za još jedan obilazak nekog od prelijepih gradova iz regiona odakle low cost kompanijom leti do željene destinacije.

Low cost letovi iz regiona imaju brojne prednosti i veoma su isplativi, i to ne samo novčano, već i iskustveno. Put koji vodi od tačke A do tačke B je samo ram za sve ono što vas između toga čeka, ali je nesumnjivo da je i on dio opšteg utiska i iskustva, pa je poželjno uživati u njemu i leškariti u avionu tokom putovanja.

Zato iskoristite povoljnosti koje low cost letovi iz regiona nude, spakujte kofer, ne zaboravite pasoš i prepustite se čarima koje svako putovanje nosi sa sobom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA