Završena izgradnja kanalizacije - najznačajniji projekat Grada

U Bijeljini je danas, nakon skoro 13 godina, završena izgradnja kanalizacije - projekat koji je koštao 41 milion evra.

Završena izgradnja kanalizacije - najznačajniji projekat Grada

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je, nakon skoro 13 godina, završen najznačajniji infrastrukturni projekat za grad u posljednjih stotinjak godina.

"Napravljen je sistem za prečišćavanje otpadnih voda, završili smo i sve vodovodne cijevi, kišnu kanalizaciju, a u najvećem broju ulica smo uradili nove trotoare i dio javne rasvjete", rekao je Mićić nakon svečane primopredaje projekta na upotrebu.

On je izrazio zadovoljstvo zbog završenog posla, ističući da je projekat realizovan zajedno sa građanima i donatorima.

"Od 41 milion evra, iz gradskog budžeta smo izdvojili nešto manje od 12 miliona evra, digli smo kredit od 12 miliona evra i kroz cijenu vode opteretili građane, a nešto manje od 18 miliona evra smo dobili od međunarodnih donatora, prije svega holandske Vlade koja je donirala 6,7 miliona evra, potom od švedske Agencije SIDA, EU i drugih donatora", precizirao je Mićić.

On je zahvalio svim donatorima, ali, prije svega, sugrađanima koji su imali strpljenja sve ove godine.

"Želim da ovo bude jedan od projekata za budućnost grada, a da sljedeći za par godina bude auto-put, te da sve što smo uradili na razvoju privrede, infrastrukture i zaštiti životne sredine u našem gradu bude, prije svega, na dobrobit građana", poručio je Mićić.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović naveo je da su Savjet ministara i ovo ministarstvo bili dio projekta i da je zadovoljan što je ovaj posao završen.

"Čestitke gradonačelniku Mićiću na njegovoj viziji i hrabrosti da uđe u ovakav istorijski projekat za grad Bijeljinu. Ovaj projekat je obilježio poslijeratni razvoj Bijeljine", rekao je Šarović na svečanosti.

Holandski ambasador u BiH Rejnaut Vos izjavio je da je današnji dan veliki za Bijeljinu i da je impresioniran načinom na koji je gradonačelnik Bijeljine upravljao ovim kompleksnim projektom koji je uključivao mnogo aktera - od nivoa entiteta, preko BiH, do međunarodnih donatora.

"Ovo je važan projekat za građane Bijeljine jer će im omogućiti zdraviju životnu sredinu", rekao je Vos. Svečanoj predaji projekta na upotrebu prisustvovale su brojne zvanice, učesnici u realizaciji projekta i donatori, a svečanosti je prethodila konferencija "Vrijeme je za čistu vodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA