FOTO Predrag Petrović iz Bijeljine pobjednik ovogodišnje Akademije točenog piva!

Ovogodišnja “Akademija točenog piva”, koju organizuju Jelen pivo i kompanija Molson Coors održanaje u Jelen pub-u u Bijeljini, uz mnoštvo prijavljenih takmičara i predstavnika ugostiteljskih objekata!

FOTO Predrag Petrović iz Bijeljine pobjednik ovogodišnje Akademije točenog piva!

Mnogobrojni posjetioci su i ove godine aplauzom bodrili takmičare tokom cijele večeri, a prava navijačka atmosfera nije izostala.

Pobjednik ovogodišnje "Akademije točenog piva" je Predrag Petrović - Garden Pub iz Bijeljine, koji je titulu najboljeg izborio uz veliku podršku takmičara.

Drugo mjesto su zahvaljujući savršeno natočenom i serviranom pivu, podijelili Zvijezdan Drinić - Square, Modriča i Čedo Zoljić - The Pub, Zvornik.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija treće mjesto je podijelilo troje takmičara - Minja Vrhovac - Kamenica, Mlinska Rijeka, Rade Jokić - Sport Kafe, Zvornik i Saša Adamović - Beerland, Prijedor.

Pobjednik Akademije osvojio je put u Prag na proslavu 150 godina postojanja Staropramen piva, drugoplasirani su osvojili po Jelen mini frižider u kojem će rashladiti omiljeno Jelen pivo, dok će trećeplasirani trojac dobiti količinu Jelen piva, koja je proporcionalna njihovoj težini.

Ovogodišnjoj Akademiji točenog piva je prethodilo i razbijanje pivskih mitova, te su uz pomoć edukatora i predstavnika Apatinske pivare, Tomislava Pasarića najveći pivski mitovi otišli u istoriju.

Prisutni su saznali da se pivo ipak pije sa pjenom, te da ona nije samo vizuelni pratilac piva, već je i važan pokazatelj kvaliteta.

Tomislav je prisutnim učesnicima i predstavnicima medija otkrio i da hmelj nije glavni sastojak, nego zapravo samo začin, dok je glavni sastojak piva ječmeni slad. Jedan od mitova o kojima se često govori je da je industrijska proizvodnja uništila kvaitet piva, te su prisutni gosti uz pomoć Tomislava, saznali da upravo industrijska proizvodnja garantuje strogo kontrolisan proces i standardizovan kvalitet svake flaše piva.

Ovaj segment događaja je podrazumijevao i interakciju sa prisutnim gostima, koji su glasali za svaku od tvrdnji i dali svoje mišljenje da li je u pitanju mit ili istina.

Kompanija Molson Coors i brend Jelen pivo iz godine u godinu njeguju snažan i blizak odnos sa ugostiteljima i predstavnicima medija, putem mnogobrojnih aktivnosti, što će svakako biti i povod za nove uspješne projekte u narednom periodu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA