Dan Roma

U Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Bijeljini obilježen je Međunarodni dan Roma svečanom priredbom koju su organizovali Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma "Otaharin" i romska zajednica.

Dan Roma

Na priredbi je izveden kulturno-zabavni program koji su pripremili đaci ove škole, učesnici ritmičko-dramske i recitatorske sekcije, a obratio se i načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Slavko Bašić koji je Romima čestitao praznik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Opština Bijeljina nastoji da romsku populaciju učini ravnopravnom sa ostalim građanima i u tom smislu je učinila niz djelatnosti, od pomaganja u školskom obrazovanju Roma do stambenog zbrinjavanja, a i bilo je niz drugih humanitarnih akcija", rekao je Bašić.

Na području opštine Bijeljina živi oko 2 500 Roma i još je mali broj onih koji su uključeni u proces obrazovanja, a prema riječima predstavnika Udruženja "Otaharin" Begzade Beganović, ipak se na tom planu vidi napredak u odnosu na ranije godine.

"U tri bijeljinske osnovne škole ima 131 učenik romske populacije, u srednjim školama troje i nadamo se da će biti i onih koji će upisati fakultet", nevela je Beganovićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Profesor u OŠ "Jovan Dučić" Sanela Grujičić istakla je da se iz dana u dan podiže svijest Roma o važnosti obrazovanja njihove djece te da su i izostanci sa nastave tih učenika smanjeni a da je povećano interesovanje za učenje.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA