Finale LE igraće se pred polupraznim tribinama?

Finale Lige Evrope između Čelsija i Arsenala igraće se u srijedu na Olimpijskom stadionu u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

Finale LE igraće se pred polupraznim tribinama?

Odluka UEFA da Baku bude domaćin finalne utakmice mogla bi se pokazati jednom od najgorih u istoriji krovne kuće evropskog fudbala.

Naime, od trenutka kad je UEFA dodijelila Azerejdžanu domaćinstvo, fudbalska javnost je negodovala, a kako se bliži dan finala situacija postaje sve alarmantnija. Kako sad stvari stoje, utakmica će se igrati pred polupraznim tribinama.

Navijači londonskih rivala, pa i sami klubovi, odavno su izrazili svoje nezadovoljstvo što se finale igra u Azerbejdžanu. Klubovi su dobili samo po 6.000 ulaznica za prodaju, a sad se pojavila informacija da će polovinu karata vratiti UEFA. Naime, Arsenal je do četiri dana do utakmice prodao 3.,500 ulaznica, dok je Čelsi prodao tek 2.000.

Razlog za bojkot je duljina putovanja do Bakua koji je navijačima iz Londona udaljen oko 4.000 kilometara, a to sebi čak ni Englezi ne mogu priuštiti.

Takođe, zbog činjenice da se finale igra u Bakuu na probleme je naišao Arsenal koji protiv Čelsija neće moći računati na Henriha Mhitarjana.

Naime, odlučeno je da Mhitarjan ne putuje u Azerbejdžan jer mu se u toj zemlji ne može garantovati bezbjednost obzirom na to da je on Jermenac, a dvije države su odavno u sukobu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA