Otvoreno pismo Mićića i Jovića Miloradu Dodiku

Nakon finansijske pomoći koju je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećao za FK "Borac" iz Banja Luke i najave pomoći za FK "Radnik" iz Bijeljine, koji će ove godine izaći na evropsku fudbalsku scenu, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine FK "Radnik" Predrag Jović uputili su srpskom članu Predsjedništva BiH otvoreno pismo sljedećeg sadržaja:

BIJELJINA

Poštovani gospodine Dodik,Fudbalski klub „Radnik" iz Bijeljine ove godine se po drugi put u svojoj istoriji izborio za nastup na evropskoj fudbalskoj sceni i nastupaće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, što je značajan uspjeh za sport u Gradu Bijeljina, ali i za cijelu Republiku Srpsku.

Za funkcionisanje kluba poput „Radnika", a pogotovo za učešće u evropskim fudbalskim takmičenjima, potrebna su znatna sredstva, kojima ovaj klub ne raspolaže u dovoljnoj mjeri i pored finansijske podrške Grada Bijeljina.

Zato se nadamo da ćete, u skladu sa najavom, koju ste nedavno dali na konferenciji za medije u FK „Borac", razmotriti mogućnosti za pomoć Fudbalskom klubu „Radnik".

Inače, u fudbalskoj Premijer ligi BiH, pored „Radnika" nastupaju i FK „Zvijezda 09" i Ženski fudbalski klub „Radnik", a u istom rangu takmičenja nastupa i Odbojkaški klub „Radnik".

Ove godine u kvalifikacijama za Ligu Evrope „Radnik" će biti domaćin na „Borčevom" stadionu u Banjaluci. Da bi u Bijeljini mogli kao domaćini da igramo utakmice u nekom od narednih evropskih takmičenja, Grad Bijeljina će ove godine finansirati postavljanje reflektora na Gradski stadion, a u planu je i izgradnja istočne tribine i terena sa vještačkom travom.

Pozivamo Vas da u narednom periodu još jednom posjetite Bijeljinu kako bi Vam u našem Gradu predstavili sportske kapacitete, planirana ulaganja u ovaj sektor, kao i potrebe bijeljinskog sporta.