Održan završni koncert Kreativnog kursa gitare

Završni koncert druge godine Kreativnog kursa gitare održan je večeras u bijeljinskom Centru za kulturu.

BIJELJINA

Na koncertu je nastupilo 13 učenika uzrasta od 10 do 16 godina, koji drugu godinu uče da sviraju ovaj žičani instrument, u okviru Kreativnog kursa gitare u Bijeljini.

Specijalni gost na koncertu bila je talentovana učenica Srednje muzičke škole u Bijeljini Valentina Mec, koja je u pratnji mladih gitarista i perkusioniste Mladena Kovačevića pjevala popularne pop i rok hitove svjetske i eks-jugoslovenske muzičke scene.

Profesor gitare Darjan Jovanović, koji vodi Kreativni kurs gitare, kaže da je druga godina ove škole bila znatno uspješnija i da su polaznici napredovali u kvalitetu sviranja i broju pjesama koje izvode.

Osim časova na kojima uče da sviraju gitaru, polaznici ovog kursa posjetili su čuveni Gitar art fest u Beogradu, te festivale u Smederevu i Kruševcu, gdje su i nastupali.

Jovanović kaže da u sljedećoj godini planiraju proširenje repertoara, broja polaznika i kvaliteta, dodajući da je izuzetno važno da se i u Bijeljini sviranje gitare, osim u redovnom muzičkom školovanju, može naučiti i na kreativnom kursu.