Predstavnici "Nive“ iz Srbije u kontroli opreme i postrojenja

Delegacija firme "Niva" iz Srbije danas je počela kontrolu opreme, postrojenja i objekata bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, nakon čega bi do kraja meseca trebalo da dostave zvaničnu ponudu za kupovinu njene imovine, rekao je Srni stečajni upravnik "Šećerane" Nebojša Matić.

Predstavnici "Nive“ iz Srbije u kontroli opreme i postrojenja

On je naveo da su u kontrolu došli inženjeri mašinske, elektro i tehnološke struke jer "Niva" planira da pokrene proizvodnju medicinskih sredstava, što je njena osnovna djelatnost.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"NJih ne intersuje proces proizvodnje šećera. Oni se bave proizvodnjom medicinskog materijala i izjasnili su se da žele da pokrenu proces proizvodnje, te da već u ovoj godini stotinjak ljudi zaposle", rekao je Matić.

Prema njegovim riječima, predstavnici "Nive" žele da sagledaju infrastrukturu objekata, nakon čega će procijeniti da li im je povoljnije da kupe "Šećeranu" ili zemljšte u Semberiji, pa da prave novi objekat.

Ponuda "Nive", kaže Matić, trebalo bi da se nađe pred Odborom povjerilaca "Šećerane" 2. jula, a na Skupštini povjerilaca 4. jula.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je naveo da je Odbor povjerilaca "Šećerane" donio odluku da se uradi nova procjena vrijednosti njene imovine, koja je, prema posljednjoj procjeni, 23 miliona KM.

"Niva" je nedavno uputila pismo namjere u kojem je iskazala interesovanje za kupovinu imovine "Šećerane", ali tek nakon što bude sagledano stanje u fabrici.

Odbor povjerilaca "Šećerane" je odobrio njihov zahtjev, a stečajni upravnik je već razgovarao sa savjetnikom generalnog direktora "Nive".

"Niva" se bavi proizvodnjom medicinskog potrošnog materijala u Srbiji i želi da se proširi na BiH, te je zbog toga zainteresovana za "Šećeranu" koja raspolažnje sa više hiljada metara kvadratnih poslovnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA