„Batagon“ u nadzor ubacuje SNSD

„Batagon International“ predložio je, na osnovu vlasništva nad Pavlović International Bankom, članove Nadzornog odbora (NO) te banke, među kojima je i funkcioner SNSD-a Dragan Riđošić iz Zvornika.

„Batagon“ u nadzor ubacuje SNSD

Naime, vanredna sjednica Skupštine akcionara Pavlović banke zakazana je za 24. jun, a na dnevnom redu je i imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora banke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

„Batagon" koji ima 28,86 odsto akcija s pravom glasa predložio je da za članove Nadzornog odbora budu imenovani Joachim Leis iz Švajcarske, Jurij Jenšterle iz Slovenije, Marina Milojković iz Srbije, te dva člana iz Republike Srpske, Dragan Riđošić iz Zvornika i Goran Smiljanić iz Bijeljine.

Zanimljivo je da je za aprilsku Skupštinu akcionara Pavlović banke za imenovanje u Nadzorni odbor bio predložen Dalibor Matić i Marina Milojković, da bi zatim bila imenovana samo Milojkovićeva, ali ne i Matić. Zatim je prošli mjesec u NO ušao Riđošić, koga sada i zvanično prelaže „Batagon".

Izvori portala CAPITAL otkrivaju da je Dragan Riđošić, ustvari funkcioner SNSD-a iz Zvornika, trenutni rukovodilac filijale Fonda zdravstvenog osiguranja RS u tom gradu i odbornik SNSD-a u Skupštini grada Zvornik.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Riđošića su radnici Fabrike glinice „Birač" 2013. godine optuživali da sprovodi samovolju u FZO u Zvorniku i sprečava im ovjeru zdravstvenih knjižica, na šta je on odgovorio da radnici problem riješe sa poslodavcem koji im ne uplaćuje doprinose.

Riđošić je bio i među licima za koja su građani RS izrazili sumnju o načinu sticanja diplome, a za koja je Unija studenata RS tražila od Vlade RS provjeru diploma.

Riđošić je od prošle godine i u Nadzornom odboru „Lutrije RS".

„Batagon" je ranije preuzeo više od 20 odsto Pavlović banke, što je trebalo da bude početak sticanja kontrolnog paketa. Nakon smanjenja kapitala, zbog pokrića gubitka iz 2018. godine, „Batagonu" je ostalo oko 18,5 odsto akcija.

U toku je proces dokapitalizacije banke sa sedam miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA