Druženje djece sa KiM i Semberije u Eko-kampu "Jezera"

Djeca sa Kosova i Metohije, koja sa nastavnicima borave u Bijeljini, posjetila su danas Eko-kamp "Jezera", gdje su se igrala, vozila čamcem i stekla nova znanja o rijeci Drini.

BIJELJINA

Snežana Jagodić Vujić iz Udruženja "Eko-put" izrazila je zadovoljstvo što učenici, koji u okviru projekta "Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske" borave i u Bijeljini, provode dan u Kampu "Jezera".

"Osim plovidbe čamcima po jezeru i dječijih igara, mališani su imali priliku da čuju nešto i o ekosistemu rijeke Drine, jer su oni jedni od budućih nosilaca zaštite prirode na području jugoistočne Evrope", poručila je Vujićeva.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je mališane u Eko-kampu "Jezera" i naveo da se ovaj grad svake godine odazove pozivu da ugosti djecu sa Kosova i Metohije.

"Banjalučki Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji osmi put sprovodi ovaj projekat. U saradnji sa udruženjem "Eko-put" danas smo im organizovali druženje u Eko-kampu `Jezera`, kako bismo im pokazali dio prirode koju nastojimo da sačuvamo", rekao je Mićić novinarima.

U Bijeljini boravi 44 mališana i pet nastavnika iz Kline, Goraždevca i Gračanice, a kao i prethodnih godina, smješteni su kod bijeljinskih porodica.

Foto: Graska uprava