Protest roditelja: Nehuman odnos zdravstvenog sistema prema Bošku Vukoviću

Agonija teško povrijeđenog šesnaestogodišnjeg Boška Vukovića i njegove porodice ne prestaje. Iako je najavljeno da će on biti prevezen iz banjalučke bolnice u Bijeljinu, zbog velikog pritiska javnosti to se ipak nije desilo.

Protest roditelja: Nehuman odnos zdravstvenog sistema prema Bošku Vukoviću

Njegovi prijatelji i rodbina, uprkos tome, okupili su se danas pred bolnicom "Sveti Vračevi" u Bijeljini da bi, kako kažu, ukazali na nehuman odnos zdravstvenog sistema prema Bošku.

"Poznavajući bijeljinsku bolnicu i da se ne mogu nositi sa ovako teškim bolesnikom tražimo sve moguće veze da dobije uputnicu za Banjaluku gdje je boravio oko 20 dana, ali onda ga prebacuju za Gradišku na njegu sa produženim boravkom. Prije pet dana je imao problema sa stomakom pa ga vraćaju za Banjaluku, gdje mu se stanje stabilizovalo. I baš u tom trenutku donose odluku da ga prebace u Bijeljinu, jer bolnica u Gradišci ne može da ga primi, samo zato jer je direktor na moru", priča Boškov otac Željko.

"Problem je samo neko ko će se zauzeti za to dijete,da ima njegu i pažnju, da ne bude da ga vozamo svako 5-10 dana, da ne strepim kad će u neku sljedeću ustanovu da ga prebace", očajan je roditelj.

Nemoćan pred, kako kaže, neljudskosti onih kojima bi dobrobit pacijenta trebalo da bude iznad svega, Boškov otac poručuje da je sistem narušen.

"Oni moraju da postave prioritete, da su djeca na prvom mjestu. Ako nam djeca ne budu na prvom mjestu onda smo zakazali svi", kategoričan je Željko.

A da nema predaje, poručili su sa protestnog okupljanja Boškovi prijatelji i rodbina koji su se izborili da dječak ne bude transportovan iz Banjaluke u Bijeljinu, umjesto u Gradišku na njegu sa produženim liječenjem.

"Bolje što nije došao, znam da su ovdje razočarani, ali bolje za njega jer u takvom stanju ne može da se voza sad tamo sad ovamo", priča Boškova rodica Smilja.

Boško je teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u aprilu, iako je i sada u teškom zdravstvenom stanju, pomaci na bolje su vidljivi.

"Uzdamo se u njegovu mladost, on se bori, čuje nas, daje ruku, samo dobra njega i hrana, da ojača, da mogu i fizikalne terapije da se rade", optimističan je otac.

Boško je učenik prvog razreda Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini. Njegovo liječenje se plaća, pa su pokrenute i brojne humanitarne akcije za prikupljanje novca.

Pomoć možete upatiti na žiro-račune:

UPLATE IZ INOSTRANSTVA:

Raiffeisen bankIBAN CODE: RZBABA2SBA39 1612 0001 0085 8377 Mica Vuković

UPLATE U KM:

1610 0000 0000 0011Partija 09001652457 Mica Vuković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA