Vlada i Grad Bijeljina zajedno da rade na razvojnim projektima

Na sastanku koji je danas održan u Gradskoj kući gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić razovarao je sa predsjednikom Vlade Republike Srske Radovanom Viškovićem o zajedničkoj realizaciji kapitalnih projekata Grada i Vlade.

Vlada i Grad Bijeljina zajedno da rade na razvojnim projektima

Ističući da je Semberiji potrebna podrška republičkog nivoa vlasti za brojne planirane i započete projekte, gradonačelnik Mićić je dodao da očekuje dosta od današnjeg sastanka.

- Jedna od glavih tema sastanka bio je auto-put koji, prolazeći pored Bijeljine, treba da spoji Raču i Distrikt Brčko. Grad je ispunio neophodne procedure i onda kada iz resornog Ministarstva dobijemo sve saglasnosti, usvojićemo Prostorni plan i trasu auto-puta. Razgovarali smo i kako unaprijediti kvalitet privrednog ambijenta, odnosno na koji način preduzetnicima olakšati poslovanje, o završetku izgradnje Drinskog nasipa i rješavanju problema eksproprijacije zemljišta na ovom projektu.

Takođe, razmatrali smo mogućnost zamjene zemljišta kod zaobilaznice, na putu prema Ugljeviku i Tuzli, jer bi na tom zemljištu Grad napravio sportsku dvoranu i još jednu poslovno-idustrijsku zonu - naglasio je Mićić.

Predsjednik Vlade je najavio da će Vlada u narednom periodu krenuti u realizaciju konkretnih zadataka vezanih za teme o kojima je razovarano sa gradonačelnikom Mićićem i njegovim saradnicima.

- Vlada će učiniti sve da se riješe određena pitanja, između ostalog, učinićemo sve da izvršimo zamjenu zemljišta, da bi Grad mogao da počne izgradnju sportske dvorane i još jedne industrijske zone. Osim toga, razmatrali smo načine kako da riješimo problem željezničke stanice u Bijeljini, gasovoda i auto-puta. Niti Vlada može sama, niti Grad može sam, zbog toga moramo raditi skupa, a u interesu građana koji ovde žive. Očekuje nas dosta posla i rješavanje brojnih administrativnih procedura. Neke stvari možemo odmah uraditi, a neke trebamo pokrenuti sa mrtve tačke - zaključio je predsjednik Vlade Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA