Bijeljina polijepljena plakatima: Federacija kao "tamni vilajet"

U Bijeljini su jutros osvanuli plakati, čiji je autor pokret "Obraz", a na kojima je Federacija BiH obojena u crno i označena ćiriličnim natpisom "tamni vilajet".

Bijeljina polijepljena plakatima: Federacija kao "tamni vilajet"

Teritorije Republike Srpske, Srbije i Crne Gore su bijele i na njima se nalazi po jedan mali crveni štit na kome su bijeli krst i četiri ocila. Dio teritorije Hrvatske, koji se nalazi preko rijeke Save, takođe, je crn.

Pokret "Obraz" saopštio je da je riječ o vidu protesta povodom najave da će Ejup Ganić i Jovan Divjak biti oslobođeni optužnica za zločine nad srpskim narodom upravo 9. januara, kada Republika Srpska proslavlja 20. rođendan i istakao da su plakati izlijepljeni i u Zvroniku i Foči.

"Otačastveni pokret `Obraz` Bijeljina obavještava javnost da su aktivisti pokreta u noći između 8. i 9. januara izlijepili grad plakatima `Tamni vilajet`.

Akcija je povodom 20. godišnjice od stvaranja Srpske", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na "Fejsbuk" stranici bijeljinskog "Obraza".

Pokret "Obraz" poziva svu rodoljubivu srpsku omladinu, kao i sve generacije "u odbranu otadžbine, čije postojanje spore unitaristi iz Sarajeva".

"Srećan rođendan, Srbska Republiko!" , navode iz Komande "Obraza" Bijeljine. Dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti Bijeljina rekao je Srni da policiji "nije poznato ko je polijepio plakate" i da je "istraga u toku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA