Za deportaciju Abu Hamze plaćeno 7.500 evra

  • BiH
  • 10. Jan 2012.

Deportacija Karaj Kamela, zvanog Abu Hamza, koji je u oktobru protjeran iz BiH u Tunis, koštala je 7.500 evra, a u cijenu je uračunat specijalni čarter let iz Sarajeva u Tunis i policijska pratnja dvoje policajaca, potvrđeno je u Službi za poslove sa strancima BiH.

Za deportaciju Abu Hamze plaćeno 7.500 evra

Banjalučke "Nezavisne novine" pišu da je Karaj Kamel osuđeni ubica kojeg su obavještajne službe BiH, nakon što je odležao kaznu zatvora u Zenici, proglasile osobom opasnom po nacionalnu bezbjednost, a da je, osim njega, u prošloj godini avionom iz BiH deportovano još sedam osoba.

Deportacija Othmana Elfarahatija, koji je bio proglašen prijetnjom po nacionalnu bezbjednot i koji je protjeran u Egipat, koštala je 10.000 KM, po 1.300 KM koštala je deportacija u Ukrajinu i Moldaviju, dok je zajednička deportacija četiri Palestinca poreske obveznike koštala ukupno 7.000 KM.

Tokom prošle godine iz BiH je protjerano ukupno 684 lica - od toga 24 prisilno, dok je 300 osoba dobrovoljno napustilo BiH, a još 300 je otišlo iz BiH uz pomoć službe za strance BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA