6,7 miliona evra za nastavak izgradnje kanalizacije

Skupština opštine Bijeljina danas je na vanrednoj sjednici dala saglasnost za potpisivanje sporazuma o donaciji 6,7 miliona evra za nastavak izgradnje gradske kanalizacije, koja bi trebalo da bude potpisana sa holandskom firmom DKV.

6,7 miliona evra za nastavak izgradnje kanalizacije

Ministarstvo za vodoprivredu, poljoprivredu i šumarstvo apliciralo je za ovaj projekat kod holandske firme DKV, a ugovor o donaciji će sa ovom firmom potpisati opština Bijeljina i Direkcija za razvoj i izgradnju grada.

"Uslov za potpisivanje donacije jeste da opština učestvuje sa 800.000 KM", rekao je predsjednik Skupštine opštine Bijeljina Dragan Đurđević i dodao da se radi o jednom ozbiljnom projektu.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je će opština ispuniti sve preduslove za potpisivanje sporazuma i dodao da će svih 6,7 miliona evra biti iskorišteno za izgradnju kolektora, odnosno dijela kanalizacije na Bogdanovića placu i u Ulici 27. marta.

Šef Odborničkog kluba SNSD-a Slobodan Marković rekao je da Ministarstvo "ima obzira" za ozbiljne projekte koje Bijeljina sprovodi i da je to povjerenje značajno za ovu opštinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA