FOTO Letu štuke i Galija za početak BH Beer festa

Po deveti put, kapije BH Beer festa otvorene su sinoć u 19:30h, a već tradicionalno, na glavnoj bini program je otvorio domaći bend.

Kao glavne zvijezde prvog dana ovogodišnjeg Beer festa najavljeni su Letu štuke i Galija. Prije njih nastupio je domaći bend Firma, a na DJ stageu Frankie NV, Danijel Savić i After Affair.

Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija rekao je da u Bijeljini uvijek rado sviraju, i da su spremni da publiku opet podignu na noge.

- Večeras počinjemo pjesmom sa poslednjeg albuma koji smo objavili prošle godine, a onda ćemo publiku da podsjetimo na stare hitove.

Galija postoji od 1976., a sve ove godine su zadržali kvalitet i prepoznatljivo dobre tekstove sa posebnom emocijom.

- Tekstom treba ispričati neku priču. To posebno dolaze do izražaja na klupskim svirkama, kada je muzika u drugom planu. Tada se pjeva sa posebnom emocijom. Koncerti na otvorenom su nešto drugo, i siguran sam da ćemo i večeras dobrim zvukom i muzikom podići publiku na noge.

Prije Galije na glavnom stage-u svirali su Letu štuke, bh rok grupa kojoj je ovo treći put da nastupa u Bijeljini. Njihove pjesme su inspirisane stvarnim životom.

- Bavimo se socijalnim temama, ali i ljubavne pjesme su socijalne, jer govore o međuljudskim odnosima, kaže frontmen grupe Dino Šaran.

BH Beer fest se nastavlja večeras, na glavnoj bini program otvara alternativni bluz bend Loup Garou, zatim pred publiku izlaze Pero Defformero i na kraju večeri Tifa.

Na DJ stage-u za dobro raspoloženje ljubitelja elektronskog zvuka pobrinuće se Angelo J, Ricochet i EDUY (Stereo Sector).

Osim dobrog zvuka, posjetioci BH Beer festa imaju priliku da uživaju i u dobrom pivu, a osim najvećih i najpoznatijih pivara iz regiona, ove godine je u ponudi i nekoliko craft piva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA