Bezene u Dvorovima dnevno posjeti 3.000 kupača

Bazene Banje Dvorovi dnevno posjeti oko 3.000 kupača i taj broj se iz godine u godinu povećava sa ciljem da dostigne 5.000, kako je to bilo prije rata, rekao je Srni direktor ove zdravstveno-turističke ustanove Milorad Zekić.

Bezene u Dvorovima dnevno posjeti 3.000 kupača

"Uspjeli smo da uz pomoć Gradske uprave i kredita od oko milion KM stabilizujemo poslovanje i od preduzeća koje je jedno vrijeme bilo `gubitaš` i čiji su radnici štrajkovali, postanemo ustanova koja izmiruje svoje obaveze i napreduje u poslovanju", rekao je Zekić.

On je naveo da hotelski smještaj u Banji trenutno ima 42 sobe i više od 100 kreveta. "Ne možemo da primimo sve pacijente i razmišljamo o mogućnosti nabavke dodatne medicinske opreme i angažovanju ljekara", rekao je Zekić.

On je napomenuo da je ove godine sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske postignut dogovor o povećanju sredstava sa dosadašnjih 200.000 KM na 280.000 KM, čime je povećan broj pacijenata koji dolaze sa uputama.

Zekić podsjeća da svi gosti koji su dolazili iz inostranstva u Banju Dvorove na liječenje dolaze i ove godine, jer su se uvjerili u kvalitet i ljekovitost vode, kao i drugih kvalitetnih medicinskih usluga koje im se nude.

U Banji Dvorovi je u prethodnoj godini renoviran dio hotela, a razmišlja se i o renoviranju preostale dvije trećine hotela, za šta je prema procjenama neophodno uložiti oko sedam miliona KM.

Prva faza i gradnja zatvorenog bazena u Banji je u toku i trebalo bi da bude završena ove godine, a koristiće ga gosti i svi zaineresovani građani.

"Planira se i natkrivanje jednog od pet otvorenih bazena i njegovo spajanje sa toplotnim tunelom Banje, što bi uz toplu vodu moglo da obezbijedi ugodno kupanje i u zimskim mjesecima", naveo je Zekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA