Boško Stanišljević sakrio naoružanje

Lice koje je priznalo da je ostavilo oružje i municiju u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci je šezdesetjednogodišnji radnik dvorane Boško Stanišljević.

Boško Stanišljević sakrio naoružanje

Kako saznaje Srna, Stanišljević se sam predao policiji.

Direktor sportske dvorane "Borik" Manojla Zrnić rekao je Srni da je Stanišljević u radnom odnosu u ovoj ustanovi više od 20 godina i da je posljednjih deset dana bio na odsustvu zbog bolovanja.

Prilikom protivdiverzionog pregleda dvorane uoči svečane akademije za jubilej Republike Srpske policija je pronašla automatsku pušku sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dvije ručne kumulativne bombe, dvije bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, kao i štapine sa upaljačem.

Tužilaštvo BiH upoznato je sa hapšenjem jednog lica, osumnjičenog za posjedovanje veće količine naoružanja i eksploziva koja je pronađena u dvorani "Borik", rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

"U koordinaciji istražilaca MUP-a Republike Srpske i tužilaca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal provode se aktivnosti sa ciljem potpunog rasvjetljavanja navedenog događaja", naveo je Grubešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA