Nastavljeno suđenje za ubistvo bebe: Milošević sina bacio na pod i pretukao

Jelena Manjkalović iz Rogatice kazala je u bijeljinskom Okružnom sudu da traži krivično gonjenje bivšeg nevjenčanog supruga Zorana Miloševića (30) iz Zagona kod Bratunca koji je optužen da je 24. marta ove godine ubio njihovog petomjesečnog sina.

BIJELJINA

Tako je na početku procesa u petak sudsko vijeće, kojem predsjedava Mensur Đonlić, prvo saslušalo majku tragično stradalog mališana. Manjkalovićeva je, teško se sporazumijevajući sa tužiocem i sudijom, kazala da je Milošević bio iznerviran pošto mu je rekla da ne podgrijava ranije pripremljeno mlijeko i da je zbog toga ubio sina.

- Uzeo je dijete i bacio na pod. Potom ga je udarao rukama i nogama. Počeo je i mene da tuče. Beba je počela povraćati i puno je plakala. Miladin Milošević, Zoranov staratelj, odvezao nas je u Dom zdravlja u Bratunac i nakon pregleda djeteta u Zvorniku utvrđeno je da mu je slomljena noga - ispričala je Manjkalovićeva.

Rekla je da je dijete vraćeno kući, ali je ono i dalje povraćalo.

- Ležala sam s njim pet dana u zvorničkoj bolnici. Poslije mi je sin prebačen u Tuzlu. Tamo je umro zbog teških povreda - ispričala je Manjkalovićeva.

Ona je završila osnovnu i srednju specijalnu školu u Banjaluci, a u međuvremenu se udala. Sada živi u Rogatici.

U optužnici je još navedeno da je Milošević živio u vanbračnoj zajednici sa Manjkalovićevom. Staratelj Zorana Miloševića, Miladin Milošević, kazao je da su Zoran i Jelena sa bebom krajem decembra prošle godine došli iz Sokoca u Zagone kod Bratunca.

- Imali su pristojne uslove života. Bili su materijalno obezbijeđeni, ali u pitanju su osobe s posebnim potrebama. Zbog toga sam se plašio za sudbinu djeteta. Na to sam upozoravao i nadležne u Centru za socijalni rad - rekao je staratelj.

Dodao je da Jelena nije spremala hranu te da je Zoran presvlačio dijete i hranio ga, jer je ona "bila bolesna na živcima i koristila terapiju".

I optuženi Zoran Milošević je zatražio riječ i rekao da je Jelena znala i njega tući te da nije htjela da pere i hrani dijete.