Oružje nije dugo skrivano u SD Borik

BANJALUKA, SARAJEVO - Gojko Vasić i Milorad Veljović, direktori policija RS i Srbije, potvrdili su u petak da se pronalazak naoružanja u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci tretira kao pokušaj terorističkog napada.

Oružje nije dugo skrivano u SD Borik
Za taj čin osumnjičen je Banjalučanin Božidar Stanišljević (61), dugogodišnji radnik SD "Borik", za kojeg je Tužilaštvo BiH, gdje je u petak sproveden, predložilo jednomjesečni pritvor. Sud BiH se o tom prijedlogu, do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", nije izjasnio. Vasić je naglasio da oružje, koje je u novinarskoj loži u dvorani "Borik" pronađeno 8. januara, nepunih 24 sata prije održavanja svečanosti za Dan RS, nije dugo skrivano u tom objektu.

Na pitanje da li policija isključuje mogućnost da je Stanišljević oružje namjeravao da proda, što je, navodno, rekao tokom saslušanja, Vasić nije konkretno odgovorio, već je rekao da se svaki detalj mora provjeriti. Utvrđuje se, kaže, i kada je tačno proizvedeno pronađeno naoružanje.

Veljović je rekao da je Policija Srbije u Banjaluci kako bi pružila maksimalnu pomoć kolegama iz RS. Dodao je da ovaj događaj treba da posluži svim policijama u regionu da se ubuduće prilikom ovakvih skupova moraju do kraja provjeriti sve informacije. Veljović je napomenuo da se nijedno teže krivično djelo na prostorima bivše Jugoslavije ne može izvršiti bez saradnje kriminalnog miljea sa tog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA