Zukorlić oduševljen zbog odbijanja ordena Republike Srpske

  • BiH
  • 14. Jan 2012.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić izrazio je danas oduševljenje, ponos i poštovanje prema muftiji banjalučkom Edhemu Čamdžiću zbog odbijanja ordena časti koji mu je ponudio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Zukorlić oduševljen zbog odbijanja ordena Republike Srpske
"Ovaj čin predstavlja odraz najvišeg stepena dostojanstva, baš onako kako dolikuje Muftiji koji vrši svoju dužnost u izuzetno teškim okolnostima na prostoru gde je izvršen genocid. Vaš gest je najčasnije delo koje je učinio jedan nosilac ahmedije u poslednje dve decenije", naveo je Zukorlić u izjavi objavljenoj na sajtu Islamske zajednice u Srbiji.

Kako je naveo, muslimani u Sandžaku posebno razumiju stvarnu pozadinu pokušaja da se "navodnim odlikovanjem" unese razdor u redove uleme.

"To je bio pokušaj po beogradskom receptu da se, u vreme napada na reisulemu Mustafu Cerića, poruči da postoje i oni koji su spremni na kolaboraciju", naveo je Zukorlić i dodao da je agresija na Islamsku zajednicu u Srbiji prije četiri i po godine predstavljala samo prvi korak za razaranje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

"Zato Vam u svoje lično ime i ime svih pripadnika Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji čestitam i izražavam punu podršku u borbi za ostvarenje prava muslimana na području Banjalučkog muftijstva", poručio je Zukorlić muftiji banjalučkom.

Muftiji banjalučkom Edhemu Čamdžiću predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio je Orden časti sa zlatnim zracima povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, 9. januara, koji je on odbio da primi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA