Ministar skrivio saobraćanu nesreću?!

  • BiH
  • 16. Jan 2012.

Ministar inostranih poslova BiH Sven Alkalaj sinoć je u blizini zgrade Vlade Federacije BiH, učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je lakše povrijeđena Maja Babajić, koja se nalazila u drugom vozilu.

Ministar skrivio saobraćanu nesreću?!

Babajićeva tvrdi da je Alkalaj bio pijan, te da je nakon ovog incidenta napustio mjesto nesreće u sarajevskoj ulici Alipašina, piše "Dnevni avaz".

Prema njenim riječima, Alkalaj je upravljajući vozilom ''škoda oktavija'' skrenuo s puta i udario u njen automobil ''audi četiri'', koji je stajao u mjestu, u srednjoj traci.

Babajićeva sumnja da će, i pored izjava svjedoka, ova nezgoda biti zataškana i da će se ministar ''izvući''. ''Međutim, pošto se zna ko je gospodin i kako to kod nas ide, bojim se da će mene okriviti'', rekla je Babajićeva.

Ona je dodala da je njen alko-test bio negativan, a da Alkalajev test nije vidjela jer ga je policija ''sakrila''.

U izjavi ''Dnevnom avazu'', Alkalaj je negirao da je bio pijan, pri čemu je okrivio Babajićevu da je ona prešla na njegovu stranu i skrivila udes.

''Nisam bio u alkoholisanom stanju, kako to djevojka tvrdi, krenuo sam u kancelariju da neke stvari obavim'', rekao je Alkalaj, ne želeći da otkriva više detalja, kao ni to zašto je u nedjelju uveče išao u svoju kancelariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA