Jabukovac: Cijelo selo pod istragom

Dan nakon otkrića leševa direktor policije MUP-a Srbije, Vladimir Rebić, izjavio je da policija intenzivno radi na otkrivanju počinioca ili počinilaca četvorostrukog ubistva.

Jabukovac: Cijelo selo pod istragom

"U ovom trenutku nismo sigurni ni kada se ubistvo desilo, zato što je to selo zabačeno od glavnih puteva", rekao je Rebić za RTS.

Prema informacijama medija, Rajina sestra Ljubinka, kao i njena ćerka Dragana prije tri nedjelje su došle u posjetu porodici iz Njemačke u kojoj žive. Inače, kako su mještani ispričali, Raja je važio za prijekog i "ne baš omiljenog čovjeka u mjestu", ali i sposobnog, pošto je sam odgajao stoku i imao je 20 krava i 40 ovaca.

Prema njegovim riječima, procjena je da su gotovo dva dana prošla od ubistva do trenutka kada ih je u petak slučajni prolaznik pronašao.

Policija i nadležno tužilaštvo intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti i pronalaženju tragova.

"Ja se nadam da ćemo ovo ubistvo brzo rešiti, naša statistika je veoma pozitivna po pitanju rasvetljavanja krivičnih dela ubistava i kreće se više od 95 odsto, tako da verujem da ćemo i ovog puta biti na visini zadatka", rekao je Rebić.

Prema pisanju medija, na mestu zločina nije pronađeno oružje, što ukazuje na to da nije riječ o ubistvu i samoubistvu unutar porodice. Prema nezvaničnim informacijama, ubistva su počinjena pištoljem. Četiri beživotna tijela pronađena su u petak oko 14 časova u mestu zvanom Valja Vratna, kod zloglasnog sela Jabukovac, kod Negotina.

Jabukovac je u opsadnom stanju, dok nadležni saslušavaju sve redom, a pogotovo komšije sa kojima su nastradali bili u svađi.

Pronađena su tijela poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

U selu Jabukovac, inače, dogodilo se najveće masovno ubistvo u Srbiji, 2007. godine, kada je ubijeno devetoro ljudi. Ubica, Nikola Radisavljević tvrdio je da je pod "ženskim vradžbinama".

Prve žrtve Radosavljevića bili su Velja Đ. (58), njegov sin Dragan (22) i baka Marina K. (76). Od zadobijenih povreda od metka na licu mjesta su preminuli bračni par Branislav (58) i Draginja B. (55), Srđan B. (15), Branislav B. (30), Persida B. (37) i Anika Č. (62).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA