Bajramski prijem u Gradskoj kući

Tradicionalni prijem povodom Kurban Bajrama je još jedna potvrda o dobrim međuvjerskim i međunacionalnim odnosima koji su uspostavljeni u našem Gradu i uspješno se održavaju tokom godina - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić na bajramskom prijemu koji je u Gradskoj kući organizovan za političke i vjerske predstavnike bošnjačkog naroda, odnosno, islamskih zajednica Bijeljine i Janje.

Bajramski prijem u Gradskoj kući

Čestitajući praznik, Mićić je naglasio da je Bijeljina otvoreni Grad za sve nacije i vjerske zajednice, a da Gradska uprava kontinuirano radi na tome da se svi građani osjećaju ravnopravno.Samir efendija Camić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina izrazio je zahvalnost što se za muslimane u Gradskoj upravi organizuju prijemi povodom Bajrama.

- Saradnja sa lokalnom upravom ide dobrim putem, kao i do sada. S obzirom na to da mi kao zajednica baštinimo kulturu Bošnjaka, čiji dio je i sultan-Sulejmanova Atik džamija, koja je pod zaštitom države, u tom pravcu očekujemo podršku Gradske uprave. Ovaj objekat nije samo vjerski, već predstavlja i turističku destinaciju koju Grad može da ponudi i zbog toga ćemo nastojati da zajedno sa Gradom očuvamo ovaj važan spomenik - istakao je efendija Camić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA