Bevanda: Ako mi nešto ne pokrenemo niko nam neće pomoći

  • BiH
  • 16. Jan 2012.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da želi završiti konsultacije da bi se moglo krenuti u dalju procesudu provjere i imenovanja Savjeta ministara BiH.

Bevanda: Ako mi nešto ne pokrenemo niko nam neće pomoći

Bevanda je, povodom izjave lidera SNSD-a Milorada Dodika da se treba prvo riješiti pitanje budžeta i zakona o popisu i državnoj pomoći, istakao da ne treba gubiti vrijeme i da smatra da je sve zajedno prioritet - i budžeti i zakoni.

"Ne treba da gubimo vrijeme jer kada se formira Savjet ministara sve dolazi na red i sve je to sadržano u dokumentima", rekao je Bevanda i dodao da želi da završi ono što se može.

On je istakao da u ovaj posao ulazi bez ikakvih predrasuda i da što manje vremena treba trošiti na razmirice i nadigravanja, već treba početi raditi.

"Ako mi nešto ne pokrenemo niko nam neće pomoći", dodao je Bevanda.

Lider SDP-a Zlatko Lagumdžija rekao je da ne vidi razloga da se čeka sa formiranjem Savjeta ministara BiH, ali, kako je naveo, za šta god postoji saglasnost političkih lidera može da ide ili da se čeka.

Lagumdžija je naglasio da je u sporazumu šestorke sve precizirano i jasno i da samo treba direktno primijeniti ono što piše u sporazumu.

On je istakao da je pitanje budžeta jasno napisano i da ne zna da li se "napravio novi bermudski trougao na relaciji vršioca dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara, ministra finansija i njegovog zamjenika i došlo do nestanka aviona i kamiona".

Prema njegovim riječima, tu je riječ samo o tehnici i dobroj volji, jer u sporazumu sve jasno stoji.

Komentarišući posjetu predsjednika RS Dodika Izraelu, Lagumdžija je istakao da je važno da što veći broj ljudi iz BiH ima što veći broj prijatelja u cijelom svijetu i da dovodi i privlači strane investitore.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će insistirati da se prvo riješi pitanje usvajanja budžeta BiH i zakona o popisu i sistemu državne pomoći kako je dogovoreno na sastanku stranačkih lidera, a da se tek nakon toga verifikuje Savjet ministara BiH.

"Imajući u vidu razne špekulacije koje su se dešavale oko budžeta, odnosno osporavanja potrebe da se on usvoji ili primijeni onako kako je dogovoreno, mi ćemo morati da insistiramo da se prvo završi pitanje u vezi sa budžetom i zakonima o popisu i sistemu državne pomoći onako kako je dogovoreno da ne bi federalni partneri izašli iz cjelokupnog dogovora, a tek nakon toga će se verifikovati Savjet ministara BiH", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA