Austrija: Radnika iz BiH pritisnula karoserija kamiona

Stravična nesreća na radu dogodila se u austrijskom gradu Laksenburgu u kojoj je povrede opasne po život zadobio radnik iz Bosne i Hercegovine.

Austrija: Radnika iz BiH pritisnula karoserija kamiona

Kako javljaju tamošnji mediji, nesreća se dogodila u subotu, 10. avgusta, a radnik iz BiH je taj dan bio slobodan.

Međutim, odlučio je da slobodno vrijeme iskoristi kako bi došao na posao i popravio svoj traktor. Bakon popravke traktora odlučio je i da zamijeni jedan senzor na kamionu koji je u vlasništvu kompanije za koju radi.

Pokrenuo je motor i podigao karoseriju kamiona kako bi mogao da pristupisenzoru.Ubrzo je ponovo ugasio motor. Obično za ovaj posao treba koristiti hidrauličnu dizalicu ili drugi alat za osiguranje podignute karoserije kamiona.

Kada je u radni krug došao još jedan zaposlenik kompanije, iznenada je čuo glasan prasak.Drugi radnik zatekao je stravičan prizor -glava i prsa njegovogkolege iz BiH bili su zarobljeni između gume i karoserije kamiona, prenosi "Radiosarajevo.ba".

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, oslobodile bh. državljanina, a pripadnici hitne pomoći izMedlinga su uspjeli da ga ožive.

Radnik iz BiH je s povredama opasnim po život prebačen u bolnicu spasilačkim helikopteromaustrijskog automobilskog kluba ÖAMTC. Slučaj je prijavljen i nadležnoj inspekciji rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA