Ugljevik: Na Sajamu šljive, voćnih rakija i meda, 80 izlagača

U Ugljeviku je danas otvoren Sajam šljive, voćnih rakija i meda, koji je okupio 80 izlagača.

Ugljevik: Na Sajamu šljive, voćnih rakija i meda, 80 izlagača

Otvaranju Sajma prisustvovao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović, koji je istakao da je poljoprivredni sektor temelj društva.

"Ovaj sajam promoviše domaće proizvode koji su proizvedeni na tradicionalan način i imaju prolaz na sva tržišta", rekao je novinarima Šarović, koji je i predsjednik SDS-a.

On je dodao da poljoprivredni proizvođači zaslužuju veće podsticaje, posebno kada godina nije rodna. Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić rekao je da klimatski uslovi utiču na to da šljiva na području Ugljevika prva sazri u jugoistočnoj Evropi.

"Sajam je nastao kao rezultat potrebe da se poveća obim proizvodnje i poboljša kvalitet domaćeg proizvoda, da naši vrijedni domaćini izlože blagodeti ovoga kraja i steknu nova iskustva", naveo je Perić.

Prema njegovim riječima, iz Ugljevika je ove godine na evropsko tržište izvezeno 1.500 tona šljive.

Organizator Sajma je lokalna Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a direktor ove agencije Milorad Jovičić rekao je novinarima da je ovogodišnja manifestacija okupila 80 izlagača, te da je na ocjenjivanju 130 uzoraka voćnih rakija.

Viši stručni saradnik u Ministarstvu poljorprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Duška Radaković pohvalila je organizaciju ugljevičkog sajma i ocijenila da su izloženi vrlo kvalitetni proizvodi.

Sajmu u Ugljeviku prisustvovali su brojni gosti iz Srbije, te gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA