Završen projekat Doma zdravlja Lopare vrijedan 400.000 KM

U okviru Doma zdravlja Lopare završena je izgradnja objekta, površine 240 metara kvadratnih, u šta je uloženo 400.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstene ustanove, rekao je Srni direktor Doma zdravlja Želimir Nešković.

Završen projekat Doma zdravlja Lopare vrijedan 400.000 KM

Nešković je rekao da će u novi objekat biti smješteni Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija, a svečano otvaranje planirano je za 4. septembar, kada Dom zdravlja Lopare proslavlja krsnu slavu - Svetog mučenika Agatonika.

"Izgradnjom Centra za bazičnu rehabilitaciju završili smo jedan od najznačajnijih projekata od kako postoji Dom zdravlja u Loparama i naši zdravstveni osiguranici više neće morati da koriste ove usluge u drugim zdravstvenim ustanovama", rekao je Nešković.

On je dodao da je u krugu Doma zdravlja uređeno i 800 metara kvadratnih parking prostora, te završeni radovi na fasadi.

"Završena je gradnja objekta u kome su smješteni garažni prostor za sanitetska vozila i mrtvačnica, privodimo kraju rekonstrukciju objekta u kojem je smješten arhiv i vešeraj, a vozni park je zanovljen nabavkom dva sanitetska vozila", naveo je Nešković.

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja Lopare u funkciji je novi, savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda koji je nabavljen u ovoj godini, čime su poboljšane zdrvastvene usluge građanima. Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika.

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, službe za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu.

Foto: FB

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    15°C
  • 17:00

    13°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

117 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

322 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI