Ukupno slučajeva
518 (+4)
Preminuli
15 (+0)
Bijeljina po danima
Bijeljina kumulativno
Izvori: IZJZ / Bolnica Bijeljina | Portal Bijeljina Danas ne snosi odgovornost za posljedice nastale tumačenjem podataka! Detaljniji prikaz

Sloga ipak pred gašenjem

Fudbalski šampionat Republike Srpske najvjerovatnije će biti nastavljen sa devet ekipa jer je Sloga iz Gornjeg Crnjelova pred gašenjem.

BIJELJINA

Klub, koji je bio fudbalski hit u posljednjoj deceniji jer je od najnižeg ranga za samo nekoliko sezona stigao do elite, a prošle godine se borio i za titulu sa Borcem, prvenstvo je započeo sa juniorima i kadetima, što se i odrazilo na rezultate u prva dva kola. Prvo su na svom terenu deklasirani od Tekstilca sa 0:8, da bi Željezničar Sport tim na "Predgrađu" bio još nemilosrdniji i slavio sa 10:0.

Informaciju da li će Sloga ili ne nastaviti takmičenje nismo mogli zvanično da potvrdimo jer se predsjednik kluba Zlatko Krbanjević nije javljao na telefon, a u Gornjem Crnjelovu vlada opšte fudbalsko rasulo. Ipak, prema riječima našeg izvora, koji je blizak klubu, ovaj kolektiv neće nastaviti takmičenje.

- Sve je gotovo. Šanse da Sloga igra skoro da ne postoje. Šteta jer je u Gornjem Crnjelovu pisana jedna od najljepših fudbalskih priča Republike Srpske, ali se pokazalo da klub ne može biti na plećima samo jednog čovjeka. Jednostavno nije bilo podrške i ovakav rasplet bio je neminovan - istakao je naš izvor.

U Fudbalskom savezu Republike Srpske još nisu dobili zvaničan dopis iz Sloge.

- Jedino što smo dobili je da traže odgađanje meča trećeg kola sa Jedinstvom zbog finansijskih problema. Kao što je poznato, oni nisu izmirili obaveze prema službenim licima za prvo kolo i poslije njihove prijave klub je bio suspendovan dok ne izmire dugovanja. Odlučili smo da im pomognemo u odigravanju utakmice i da stavimo odluku o suspenziji zbog neizmirenja obaveza prema službenim licima van snage. Spremni smo da im pomognemo i u vezi sa terenom na kojem će igrati, ali novog odgovora nema - naglasio je generalni sekretar FSRS Goran Ćejić.

A još samo prošle godine igrači su se utrkivali ko će ponijeti dres ovog kluba. Svi koji su branili boje prvoligaša iz Gornjeg Crnjelova su se hvalili da su plate, ali i sve druge obaveze, redovne, da u klubu vlada porodična atmosfera i da je za to najviše zaslužan predsjednik Sloge Zlatko Krbanjević. Bijeljinac koji već godinama živi u inostranstvu imao je želju da ovaj donedavno nepoznati klub vine u najviše visine fudbala BiH. I bio je na korak od toga, ali su mu se ispriječili brojni faktori. U trenucima kada se sa Borcem borio za najviši rang nije naišao ni na kakvu podršku lokalne zajednice i sve što je uloženo u klub bilo je iz njegovog džepa. Fudbaleri koji su tada nosili dres Sloge mogu se pohvaliti da su dvije godine zaredom dio zimskih priprema odradili u Antaliji, na šta se ne odlučuju ni daleko poznatiji, ali i bogatiji klubovi.

Već krajem prošle sezone bilo je evidentno da Sloga sve teže drži korak, a kriza kojoj se na nazire kraj nastupila je ljetos, kada je početak priprema odgađan nekoliko puta. Na kraju ekipa je skrpljena zbrda-zdola, a Krbanjević se i dalje borio da klub održi na površini. Međutim, izgleda da je konačno digao ruke i, kako sada stvari stoje, Sloga u subotu neće ni odigrati susret sa brčanskim Jedinstvom u kojem je trebalo da bude domaćin.

Pravilnik

Ukoliko se desi da Sloga ne nastavi takmičenje, njeni rezultati u prva dva kola biće brisani. U Pravilniku o takmičenju Fudbalskog saveza Republike Srpske jasno se navodi da se svi rezultati kluba koji napusti prvenstvo tokom jesenjeg dijela sezone brišu. To znači da će Tekstilac i Željezničar Sport tim ostati bez bodova, ali i bez odlične gol-razlike, koju su napravili u duelima sa Slogom. Šampionat će biti nastavljen sa devet klubova, što znači da će ekipe u trokružnom sistemu ove sezone odigrati samo po 24 susreta.