TVOJA REKLAMA

Radan neodoljivo podsjeća na legendardnog Pavla Vujisića

  • BIJELJINA
  • 11. Sep 2019.

Romi mi kažu: „Gledo sam te sinoć na televiziju”, kaže Jeftić

Radan neodoljivo podsjeća na legendardnog Pavla Vujisića
Slučajno ili ne, Radana Jeftića (64), prodavača kuvanih kukuruza na bijeljinskoj zelenoj pijaci, često porede s legendarnim glumcem Pavlom Vujisićem.

Radan je prije rata živio u Tuzli i bavio se ugradnjom pumpi za vodu. Sada penziju iščekuje prodajući ukusne kuvane kukuruze.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Pumpe za vodu sam ugrađivao svojevremeno po Hercegovini, u Bileći, Trebinju. Trenutno kuvam kukuruz šećerac, a u zimskom periodu kiselim kupus i prodajem na pijaci. Mnogi mi kažu, i prije nego što priđu i kupe kukuruz, da ličim na glumačku legendu Paju Vujisića. Dođu naši Romi iz dijaspore pa mi kažu: „Gledo sam te sinoć na televiziju." To su mi govorili prije nego što je bila Pajina slika pored moje tezge. E, onda odlučim da stavim glumčevu sliku, pa neka me upoređuju i neka procjenjuju da li ličimo - priča Radan.

On kukuruze prodaje za 50 do 80 feniga po komadu. Kaže da sve zavisi od nabavke sirovine.

- Ova godina bila je problematična kada je u pitanju nabavka sirovine. Ipak, nisam ostao bez robe, te je sve funkcionisalo onako kako treba. Zimi više kiselim kupus i garantujem za kvalitet. Od nečega se mora živjeti. Uskoro ću ostvariti i uslov za penziju. Ne žalim se puno, već živim onako kako se može - kaže Radan.