Traži se najbolji LoL igrač u BiH: Nagrada? Put u Brazil!

  • BiH
  • 18. Sep 2019.

LoL igrači će dobiti jedinstvenu šansu da svoj dugogodišnji hobi pretvore u neponovljivo internacionalno iskustvo

Traži se najbolji LoL igrač u BiH: Nagrada? Put u Brazil!
Red Bull, uz podršku Kuvo TV tima, prvi put u BiH pokreće veliko takmičenje za rekreativne igrače igre League of Legends (LoL), koje bi najuspješnijem od njih moglo širom otvoriti vrata profesionalnog esporta.

Takmičenje Red Bull Player One zvanično je otvoreno 17. septembra za sve amaterske LoL igrače iz BiH uzrasta 16 godina i starije, a njegova prva faza biće realizovana kroz online kvalifikacije.

Iz osam kvalifikacijskih rundi, ispunjenih bitkama „jedan na jedan", isto toliko finalista će se plasirati na završni LAN događaj, zakazan za 2. novembar u Banjoj Luci.

Osim prilike da sebi, svijetu i esport skautima pokažu svoje vještine, učesnici će imati mogućnost i da se domognu vrijedne nagrade - titule državnog Red Bull Player One šampiona i plasmana na svjetsko finale u Brazilu.

Naime, Bosna i Hercegovina je od ove godine jedna od 17 država u Red Bull Player One mreži, te će najveći neotkriveni LoL talenat iz naših krajeva odmjeriti snage sa izazivačima iz svih krajeva planete, i to na jednoj od najatraktivnijih lokacija - u multimilionskoj metropoli Sao Paolu.

Bilo da su u pitanju rekreativci koji jednu od najpopularnijih video-igara današnjice igraju sa drugarima u lokalnoj igraonici ili pojedinci koji iz svoje sobe dominiraju mapama ovog virtuelnog svijeta, bh. LoL igrači će dobiti jedinstvenu šansu da svoj dugogodišnji hobi pretvore u neponovljivo internacionalno iskustvo, a moguće i ulaznicu u društvo profesionalnih esport igrača.

Prijave će biti otvorene tokom čitavog trajanja online takmičenja, a mogu se podnijeti putem web platforme Toornament.

Detaljna pravila takmičenja dostupna su na Red Bull BiH stranici.

Player One je takmičenje u organizaciji Red Bull-a, najvećeg svjetskog proizvođača energetskih pića, jednog od planetarno najcjenjenijih brendova, ali i jednog od najvažnijih partnera esport i gaming zajednica.

Prvo Red Bull Player One izdanje u BiH biće realizovano uz ekspertsku podršku Kuvo TV tima, koji će regionalnoj javnosti uskoro predstaviti još jedan originalan gaming, esport i medijski projekat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA