Centar za fizikalnu rehabilitaciju

Pacijenti će, umesto čekanja i zakazivanja za banjsko lečenje, moći pod stručnim nadzorom da se oporavljaju u ranim fazama oporavka od povreda i operacija

Centar za fizikalnu rehabilitaciju

U bijeljinskom Domu zdravlja u utorak je svečano počeo da radi Centar za fizikalnu rehabilitaciju koji je opremljen u skladu sa najsavremenijim standardima. Punu podršku osnivanju i razvoju ovog, 24. centra za ove namene u Republici Srpskoj, dalo je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Dali smo punu podršku osnivanju i razvoju ovog centra, kao i ranije otvaranju Centra za mentalno zdravlje. To su dva neophodna servisa porodične medicine, odnosno primarne zdravstvene zaštite - rekao je resorni ministar Ranko Škrbić, koji je sa načelnikom opštine Bijeljina Mićom Mićićem i direktorom Doma zdravlja Zlatkom Maksimovićem ozvaničio početak rada Centra.

Centar je uređen po kanadskom modelu. Pacijenti će, umesto čekanja i zakazivanja za banjsko lečenja, moći pod stručnim nadzorom da se oporavljaju u ranim fazama oporavka od povreda i operacija.

- Ranije se na oporavak u banjama čekalo zakazivanje, a za to vreme je dolazilo do kontraktura i poremećaja lokomotornog sistema, koji su kasnije nenadoknadivi i ostavljaju trajne posledice. Iskustva iz drugih centara su jako dobri, i pacijenti dolaze ovde i daleko lakše i jednostavnije dobijaju stručni nadzor i rehabilitaciju - istakao je Škrbić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

On je dodao da je ugovor Fonda zdravstvenog osiguranja sa Domom zdravlja proširen za ovu vrstu delatnosti, tako da pacijenti neće plaćati ove zdravstvene usluge.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA