FOTO Bijeljinci "uštipkovali" na trgu

Na gradskom trgu u Bijeljini danas je održano prvo "uštipkovanje" na kojem je prikupljen novac u humanitarne svrhe.

Organizator Nikola Gavrić rekao je da je "uštipkovanje" događaj posvećen humanosti i pomoć je trebalo da bude usmjerena za liječenje Nikole Grabovičkića iz Bijeljine koji je, nažalost, izgubio bitku za život, pa će prikupljena sredstva biti poklonjena nekome kome je pomoć neophodna.

Gavrić je na čelu "Zimskog sela" čija je namjena organizovanje humanitarnih događaja, a kaže da mu je želja da okupi kulturni kapital koji Bijeljina ima i sve ljude dobrog srca u humanitarnoj misiji.

"Uštipkovanje" su nastupom na trgu podržali i mladi muzičari proslavljenog Orkestra harmonika iz Ugljevika.

Šef orkestra Slavko Nikolić rekao je novinarima da se rado odazivaju na svaki poziv humanitarnog karaktera i istakao da je to najljepši primjer djeci o potrebi i ljepoti pomaganje drugome.

Nikolić je rekao da je učenički orkestar 90 odsto podmlađen, a narednog mjeseca kreću na veliku turneju od Ugljevika do Londona ili do Švedske.

Prema njegovim riječima, njihov repertoar je srpska narodna muzika čije su zvuke pronijeli po svijetu, uz muziku drugih naroda u okruženju i filmsku muziku.

Profesor u bijeljinskoj Srednjoj stručnoj školi Janja Aleksandar Cvijanović rekao je novinarima da su učenici kuvarskog smjera na pet štandova pripremili takozvane seljačke uštipke, uštipke sa kukuruzom, sa heljdinim brašnom i dvije vrste narastajućih uštipaka, a sve to uz sosove čili, karamel, na bazi ajvara i čokoladni sos.

Uštipci su poklonjeni sugrađanima koji su, po vlastitim mogućnostima, davali dobrovoljni prilog namijenjen za humanitarne svrhe.

Organizatori ovog događaja, "Zimsko selo" iz Bijeljine u saradnji sa dobrotvornom organizacijom Eparhije zvorničko-tuzlanske "Trojeručica" i dobrotvornim bratstvom i srestrinstvom "Radost", navode da "uštipkovanje" u narednim godinama žele omasoviti i pretvoriti u tradiciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA