Prije 50 GODINA u Bijeljini se igrao RAGBI! (FOTO + sastavi ekipa)

Šezdesete se po mnogima smatraju godinama najvećeg prosperiteta u bivšoj Jugoslaviji. To su godine kada se tadašnja država "otvorila" prema zapadu, prihvatila modu, muziku... koka-kolu :)

Prije 50 GODINA u Bijeljini se igrao RAGBI! (FOTO + sastavi ekipa)

Ni omladina u Bijeljini nije "kasnila" sa prihvatanjem kulture "kapitalističkog" zapada. Postalo je društveno prihvatljivo da se u diskotekama slušaju najveći hitovi Bitlsa, Rolingstonsa i ostalih zapadnih rokenrol buntovnika.

Međutim, grupi omladinaca u tadašnjoj Bijeljini, to nije bilo dovoljno. Ne mareći za mišljenja i stavove kojekakvih SKOJ-eva, na krilima veselih šezdesetih, odlučili su da se oprobaju, ni manje ni više nego u ragbiju!

O ragbiju nisu znali ništa, osim da je za poen potrebno loptu spustiti u polje protivničkog tima. Kao lopta poslužila je probušena košarkaška, umotana i zašivena tako da podsjeća na onu za ragbi.

Žestoki dueli dva tima predstavljali su pravu senzaciju te šezdeset osme. Utakmice su igrane subotom u Banji Dvorovi, u kojoj je te godine izgrađen prvi bazen - olimpijski, koji je punjen toplom banjskom vodom.

Ekipa portala Bijeljina Danas uspjela je da sazna većinu imena (nadimaka) igrača oba tima.

Sudija: Pican (Džafić Jusuf)

Ekipa 1:
- Magi 
- Žak (Smajo)
- Aščarić
- Penkalo (Brano)
- Čiča
- Brico (Esad)

Ekipa 2:
- Sova (Vehtić)
- Zubi
- Adnan
- Takač
- Vule (Stević)
- Zoran (Đorđević)

Kapiten ekipe 1 - Penkalo (Brano Stević), sudija Pican (Džafić Jusuf), kapiten ekipe 2 - Adnan

 

Vojislav L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA