Lopare: Otvoren novi objekat doma za starija lica

U Loparama je danas otvoren novi objekat Doma za starija lica "Zlatno doba", u koji je investitor iz dijaspore Žarko Maksimović uložio više od milion KM

Lopare: Otvoren novi objekat doma za starija lica

Maksimović je rekao da je u ovu ustanovu socijalne zaštite, koja je počela sa radom 2011. godine, do sada uloženo više od dva miliona KM, a otvaranjem novog objekta posao će dobiti 20 radnika."Na proljeće naredne godine planiramo nova ulaganja", najavio je Maksimović.

Otvaranju novosagrađenog objekta prisustvovao je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je rekao da je ovo jedna u nizu investicija majevičke dijaspore u Loparama.

"Uvjeren sam da će uspješnost ovog projekta podstaći Majevičane koji su u dijaspori da investiraju u rodni kraj", istakao je Savić.

Svečanosti je prisustvovao i direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković, koji je naglasio da ova zdravstvena ustanova ima odličnu saradnju sa Domom za stara lica "Zlatno doba" i da će izgradnjom novog objekta biti poboljšani uslovi za pružanje zdravstvenih usluga štićenicima.

Novi dio objekta je kapaciteta 80 mjesta, sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, a sa starim objektom je povezan liftom.

Novina u asortimanu i pružanju usluga je i mogućnost obavljanja fizikalnih tretmana u posebno prilagođenom prostoru sa masažnim kadama uz korištenje slane prirodne vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA