Taekwondo klub Sokol uspješan na dva turnira

U Zenici je 12 i 13. oktobra u organizaciji taekwondo saveza BiH održan G1 turnir koji je okupio preko 300 takmičara iz 30 zemalja, koji su skupljali bodove za Olimpijske igre.

BIJELJINA

Na takmičenju je nastupio i Žiko Simeunović iz TKD kluba Sokol koji je prošavši dva kola osvojio drugo mjesto u kategoriji do 73 kilograma junior. On je do sada osvojio tri turnira G klase i time pokazao da je veliki potencijal.

Do kraja godine Simeunoviću je ostalo da jos odradi Srbija open G1 koji se održava 26. i 27. oktobra u Hali Pionir Beograd.

U kadetskoj konkurenciji su nastupili Tanja Karac koja je osvojila treće mjesto kao i Sejdo Huremović koji je prošao tri kola i osvojio zlatnu medalju.

Prošlog vikenda je u Skoplju održan turnir na kom je nastupilo preko 240 takmicara iz šest zemalja. Taekwondo klub Sokol je nastupio u podmlađenom sastavu sa pet takmičara koji su osvojili dvije zlatne, jednu srebrnu i dvije bronzane medalje. Zlatom su se okitile Nikolina Marković i Andrea Marić, srebrni je bio Strahinja Blagojević, a bronzane medalje su osvojile Gordana Vuković i Ivana Krstić.