Slikao je svoj život svakoga dana sve dok nije umro

Na jednom sajtu su objavljene polaroid fotografije nepoznatog autora koji je od 31. marta 1979. do 25. oktobra 1997. slikao scene iz svog života. Ime fotografa nije navedeno, nema nikakvih informacija ni indikacija odakle fotke potiču.

Zanimljivosti
Na slikama s početka, iz 1979. su uglavnom prijatelji na izletima, večerama, piknicima. Do 1980. posmatrač shvata da je autor filmski stvaralac jer je na jednoj od fotografija pismo Američkog filmskog festivala. Tokom 80-ih godina prošlog veka slikao je porodicu, prijatelje, ali i ljude iz sveta muzike i filma.

Na jednoj slici autor svira harmoniku, pa se stiče utisak da je umetnički višestruko talentovan.

Dokaz da je ceo svoj život dokumentovao polaroidima takođe je ovekovečen, pa se na jednoj fotografiji nalazi mnoštvo kutija u kojima su slike.

Tokom 1997. autor je sve manje nasmejan, pogled mu je sve češće zamišljen, često se sakriva iza stvari, jasno je da se nešto loše dešava. Do maja 1997. jasno je da ima rak. Sve goru zdravstvenu situaciju ovekovečava autoportretima. Zbog hemoterapije počinje da mu opada kosa, ali ponovo počinje da raste u septembru 1997.

Fotografija snimljena 5. oktobra 1997. vrlo transparentno pokazuje veridbu. Sledi venčanje, još jedna slika iz bolnice na kojoj mu prijatelj svira dok on leži u bolčničkom krevetu. Smrt je usledila dan posle toga, 25. oktobra 1997.

Na sreću jedan bloger se zainteresovao za ovu priču i raznim sredstvima je pokušavao da dođe do odgovora. Došao je do informacije da se nepoznati autor zvao Džejmi Livingston i da je tokom 17 godina svakoga dana pravio polaroid fotke na kojima su bili prizori iz života. Njegovi prijatelji su posle njegove smrti napravili izložbu sa njegovim radovima. Umro je na svoj 41. rođendan.