Od 33, Mićić ispunio samo tri predizborna obećanja

Od ukupno 735 obećanja koja su dali načelnici i gradonačelnici 12 opština i gradova u BiH uoči izbora prije tri godine, do sada je ispunjeno njih 152, dok gotovo polovina datih obećanja ima veliku šansu da budu ispunjena do oktobra naredne godine, kada im ističe mandat.

Od 33, Mićić ispunio samo tri predizborna obećanja

Prema istraživanjima inicijative Istinomjer, od 735 obećanja, njih 197 ili 26 odsto, nalazi se u kategoriji srednje vjerovatnoće ispunjenosti, dok 181 obećanje (25%) ima nisku vjerovatnoću da će biti ispunjeno do kraja mandata.

Niti jedno od datih obećanja koja je Istinomjer evidentirao tokom predizborne kampanje za lokalne izbore 2016. godine, do sada nisu ispunili tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, gradska uprava Prijedora na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem, ali ni načelnik Opštine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.

Kada je riječ o Republici Srpskoj, najviše obećanja dao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, ukupno 106, od kojih je do sada ispunio 13, dok su 43 u progresu, a 42 započeta. Samo četiri obećanja još nisu započeta, dok su tri zaustavljena.

U istraživanju Istinomjera se navodi da je tokom treće godine mandata gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića napravljen određeni pomak u pogledu ispunjavanja datih obećanja u odnosu na prethodnu godinu.

Međutim, od ukupno 33, koja je dao u predizbornoj kampanji, samo su tri u cjelini do sada ispunjena i to dovođenje pitke vode u Modran, završetak izgradanje vrtića i škole u Ledinicima i završetak svlačionica i aktiviranje fudbalskog kluba.

Napredak u odnosu na drugu godinu mandata napravljen je u realizaciji obećanja u vezi izmještanja autobuske stanice, zaštite od poplava, završetka industrijske zone i završetka Centra za socijalni rad, te su ona ocjenjena ocjenom u progresu.

Ocjenom započeto ocijenjeno je ispunjavanje obećanja na poboljšavanju uslova rada u MZ Golo Brdo kao i izgradnji sportske hale u Patkovači.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

13°

  • 23:00

    12°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    8°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

90 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI