Gašić: "Sava Semberija" primjer dobrog preduzetništva

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je, nakon današnje posjete Prehrambenoj industriji "Sava Semberija" u Bijeljini, da je ovo preduzeće primjer dobrog preduzetništva i podizanja domaće privrede.

Gašić: "Sava Semberija" primjer dobrog preduzetništva

"Cilj je ovdje u potpunosti realizovan jer jača privreda u Republici Srpskoj i saradnja sa domaćim poljoprivrednim proizvođačima je odlična, što je primjer iz kojeg treba svi da učimo", rekla je Gašićeva nakon razgovora sa rukovodstvom preduzeća.

Izražavajući zadovoljstvo posjetom uspješnom privrednom društvu, Gašićeva je dodala da je zadivljena entuzijazmom i trudom ljudi koji vode preduzeće "Sava Semberija" i istakla značaj njihove odlične saradnje sa domaćim poljoprivrednicima.

"U ovom preduzeću se učinilo mnogo i razvojni planovi su im veliki, a resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske su uvijek na raspolaganju za svaku vrstu podrške ovakvim primjerima dobrog preduzetništva i podizanja privrede Republike Srpske", poručila je Gašićeva.

Ona je rekla da ovakva preduzeća i njihov značaj moraju biti prepoznati u lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj."Zajedničkim radom i sinergijom svih nas u Republici Srpskoj, Vlade, privrednika i Privredne komore, možemo doći do dobrih rezultata, dići privredu na još viši nivo i obezbijediti veću količinu domaćih sirovina da se ova djelatnost dalje razvija", navela je Gašićeva.

Direktor preduzeća "Sava Semberija" Stevo Filipović rekao je, nakon sastanka, da su zadovoljni interesovanjem Vlade Republike Srpske i resornih ministarstava za rad prehrambene industrije, dodavši da je ova fabrika bitna za Republiku Srpsku.

"Na svim ovakvim sastancima tražimo modalitet da zajedničkim aktivnostima i mjerama obezbijedimo što bolji ambijent poljoprivrednim proizvođačima u Republici Srpskoj da bi u narednom periodu proizvodili i više i imali siguran plasman za svoje proizvode u prehrambenu industriju", naveo je Filipović.

On je rekao da "Sava Semberija" ima paletu od 189 proizvoda i da radi u punom kapacitetu cijele godine, a od domaćih poljoprivrednih proizvođača otkupili su svu ponuđenu sirovinu koju redovno i plaćaju.

"Od poljoprivrednih proizvođača u Republici Srpskoj otkupljujemo kompletnu sirovinu koja je ponuđena, prerađujemo je u finalni proizvod i izvozimo 85 odsto naše proizvodnje, te uredno plaćamo sirovinu domaćim poljoprivrednicima", istakao je Filipović.

Prema njegovim riječima, na ovakvom projektu su svi na istoj strani, Vlada, resorna ministarstva i privrednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA