Za nove radionice Tehničke škole potrebno 1,5 miliona KM

U Gradskoj upravi Bijeljina danas je predstavljeno idejno rješenje projekta izgradnje devet radionica pri Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" za šta je potrebno 1,5 miliona KM.

BIJELJINA

Gradonačelnik Mićo Mićić najavio je da će milion KM grad obezbijediti iz kredita za ovaj projekat, a ostatak novca iz redovnih budžetskih sredstava.

"Vrijednost građevinskih radova je 1,5 miliona KM i tu nisu uračunate dozvole, zemljište i druga potrebna oprema, zbog čega ćemo se obratiti nadležnom ministarstvu kako bi nam pomogli u realizaciji", rekao je Mićić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

On je istakao da je planirani projekat nastavak ulaganja lokalne zajednice u obrazovanje i mlade ljude.

Direktor Tehničke škole "Mihajlo Pupin" Milenko Maksimović rekao je da će izgradnja novih radionica u Račanskoj ulici, odnosno njihovo premještanje iz Atinske ulice, unaprijediti uslove za praktičnu nastavu i smanjiti dosadašnje troškove.

"U novoj zgradi od 1.700 metara kvadratnih u prizemlju će se nalaziti radionice za metalsku i stolarsku struku, a na spratu radionice i kabineti za elektrostruku i kabinet za informatiku", precizirao je Maksimović.

Tehničku školu u Bijeljini pohađa 1.013 učenika u okviru 11 zanimanja, a đaci mogu da biraju između četiri struke - elektrotehničke, saobraćajne, mašinske, te šumarstva i obrade drveta.