Humanitarna akcija učenika Ekonomske škole

Učenici Ekonomske škole u Bijeljini uključili su se, prodajom kolača, u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za izgradnju Dnevnog centra za djecu s posebnim potrebama na Kosovu, pod nazivom "Podrži me - Deveti januar".

BIJELJINA

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, pohvalio je gest učenika Ekonomske škole koji su na ovakav način odlučili da podrže svoje vršnjake i djecu na Kosovu i Metohiji.

"Učenici Ekonomske škole u Bijeljini su pokazali zrelost i potvrdili da će biti dobri ljudi. Zahvaljujem im se na ovoj akciji, a njihovim primjerom će krenuti i mladi iz drugih škola u Republici Srpskoj. U Kosovskoj Mitrovici gradimo dnevni centar, kapaciteta 140 djece, za djecu sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju. Humani ljudi, privatna preduzeća, Vlada RS, opštine, svi su pomogli da se izgradi Dnevni centar na Kosovu. Putem humanitarnog broja 1412, takođe, ljudi mogu podržati ovu humanitarnu akciju i pomoći naš narod na Kosovu i Metohiji" istakao je Milorad Arlov, ističući da Srbi na Kosovu već dvadeset godina žive u teškim i složenim uslovima, bez slobode kretanja i u velikoj neizvjesnosti.

Tanja Aleksić, profesor sociologije i filozofije u Ekonomskoj školi, istakla je da se u ovu akciju uključio Savjet učenika i svi učenici, zajedno sa profesorima.

"Na ovakav način želimo podržati učenike i studente na Kosovu i Metohiji. Već smo učestvovali u nekoliko humanitarnih akcija i naši učenici su se uvijek odazivali na ovakve akcije" kaže profesorka Aleksić.

Boško Bobar, predsjednik Savjeta učenika u Ekonomskoj školi kaže da su uečnici posvetili jedan dan djeci Kosova, organizujući prodaju kolača, kako bi na taj način iskazali solidarnost sa vršnjacim na Kosovu i Metohiji.

"Organizovali smo i jednu prezentaciju posvećenu uslovima u kojima žive djeca na Kosovu. Ovakvih akcija će biti još i nećemo se zadržati na ovoj akciji", kaže Boško Bobar.