Mladi šahisti uspješni na 24. Kupu RS

Mladi šahisti kluba "Sveti Georgije" iz Bijeljine učestvovali su na Kupu Šahovskog saveza Republike Srpske, koji se održao od 15. do 17. novembra u Banji Dvorovi.

BIJELJINA

"Na ovom šahovskom turniru naš klub je prvi put učestvovao u kadetskoj konkurenciji do 14 godina sa čak četiri ekipe mladih šahista, ukupno njih 18, što do sada nije zabilježeno u istoriji šaha u Republici Srpskoj. Prva ekipa u sastavu: 1. tabla - Mirko Šajin, 2. tabla - Marko Nikolić, 3. tabla - Tijana Stanišić i 4. tabla - Tamara Stanišić je na 24. Kupu RS u šahu zauzela po treći put drugo mjesto, i tako odbranila srebrnu medalju osvojenu 2017. i 2018. godine na istom takmičenju. Naša druga ekipa u sastavu: 1. tabla - Vuk Solaković, 2. tabla - Darko Jovanović, 3. tabla - Teona Dukić i 4. tabla - Nikola Jovović i Maksim Petrović je zauzela četvrto mjesto, dok su treća i četvrta ekipa sa najmlađim šahistima, od kojih je mnogima to bilo prvo veće takmičenje na kome učestvuju, takođe ostvarile dobar plasman", saopštili su iz šahovskog kluba „Sveti Georgije" Bijeljina.

Ovi rezultati svrstavaju klub "Sveti Georgije" među najuspješnije škole šaha u Republici Srpskoj, posebno imajući u vidu činjenicu da su nastupali isključivo sa svojim domaćim takmičarima, bez pojačanja iz drugih šahovskih klubova u RS. Takođe, to je i potvrda kvalitetnog rada trenera Roberta Tonkovića i Siniše Eleza sa mladim šahistima u Klubu.

"Tokom odigravanja turnira realizovali smo i sastanak sa predstavnicima Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Grada Bijeljina koji su se još jednom uvjerili u kvalitetan rad sa mladim šahistima u našem Klubu i najavili da će podržati naš zahtjev za budžetsko finansiranje u 2020. godini", dodaju u ŠK "Sveti Georgije".