Stevandić: Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Bijeljini napravio fantastične rezultate

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je večeras da ova stranka vodi veoma ozbiljnu nacionalnu politiku i vrlo progresivnu politiku ekonomskog razvoja.

BIJELJINA

"U protekle četiri godine stranka je napredovala. Uspjeli smo na prvim lokalnim izborima da uđemo u vlast u 26 lokalnih zajednica. Sada na predstojećim lokalnim izborima planiramo da uđemo u svih 63, dok smo na opštim izborima uspjeli da osvojimo mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske i u parlament BiH", rekao je Stevandić i dodao da se stranka nada da će vrlo brzo biti i dio velike srpske reprezentacije u Savjetu ministara.

Na prijemu u Bijeljini povodom obilježavanja četiri godine rada Ujedinjene Srpske, on je naveo da stranka ima i međunarodnu saradnju i da su ove godine bili na dva značajna skupa, u Briselu gdje je bila Parlamentarna skupština NATO zemalja, te na Forumu parlamentarizma u Rusiji.

"Mi smo stranka, koja pozicionira i na Istok i na Zapad, vodi vrlo ozbiljnu nacionalnu politiku i vrlo progresivnu politiku ekonomskog razvoja. Smatramo da smo dio koji nedostaje Republici Srpskoj da bi ona bila stabilnija, jača i bolja", ocijenio je Stevandić.

On je naglasio da Ujedinjena Srpska učestvuje u Vladi Republike Srpske i u mnogo lokalnih zajednica.Lider Ujedinjene Srpske rekao je da je Bijeljina jedan od strateških ciljeva stranke na narednim izborima, jer je izborna jedinica gdje namjeravaju da pokažu svu svoju snagu.

"Novi Gradski odbor Ujedinjene Srpske u Bijeljini napravio je fantastične rezultate, proširio se, ima konstantne manifestacije i svaki oblik političkog djelovanja stranke vidi se i u Bijeljini. Na to smo ponosni, a očekujemo da budemo još jači", rekao je Stevandić.

Gradski odbor Ujedinjene Srpske Bijeljina organizovao je svečani prijem i koktel u hotelu "Drina" povodom obilježavanja četiri godine rada stranke.

Predsjednik ovog gradskog odbora Milan Trninić rekao je novinarima da je proslava četiri godine rada stranke prilika da se članovima, simpatizerima i koalicionim partnerima zahvale za ukazano povjerenje.

"Samo na taj način možemo dobro funkcionisati i očekivati dobre rezulatate i na sljedećim lokalnim izborima", dodao je on.

Trninić je naveo da Ujedinjena Srpska, s obzirom na stalno širenje članstva u Bijeljini, očekuje ulazak u ovu lokalnu vlast kako bi i na ovom nivou, kao i na republičkom, bili bitan faktor na političkoj sceni.