Zlatibor obara rekorde i sprema se za zimsku sezonu

Zlatibor, kao jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji ali i regionu, godišnje poseti oko 300.000 gostiju koji ostvare oko milion registrovanih noćenja. Nakon vrlo uspešne letnje sezone u kojoj su oboreni mnogi rekordi posećenosti Zlatibor se sprema za novu zimsku sezonu.

Zlatibor obara rekorde i sprema se za zimsku sezonu

Iz Turističke organizacije Zlatibor najavljuju brojne manifestacije i zanimljive programe tokom čitave zimske sezone, a uspešnu godinu će krunisati bogatim novogodišnjim programom na Kraljevom trgu.

U sklopu novogodišnjeg programa biće održana četiri koncerta. Publika će prvo 29. decembra imati priliku da uživa u koncertu Dejana Petrovića i Big benda. Zatim će 30. decembra nastupiti Maja Berović, a 31. decembra u noći dočeka, publiku će zabavljati Miroslav Ilić. Za reprizu dočeka 1. januara, zakazan je koncert grupe Van Gog.

Tako je i ove nove godine zagarantovan dobar provod na Kraljevom trgu a posetioce će pored dobre muzike dodatno zagrejati i kuvano vino i rakija koji će se, već tradicionalno, služiti na trgu. U noći dočeka biće i vatrometa a prisutni će u prve minute nove 2020. godine zakoračiti uz zvuke trube kao i prethodnih godina.

Što se tiče ljubitelja zimskih sportova i njih očekuje vrlo bogat program. Otvaranje sezone u ski centru na Torniku rezervisano je za 20-22.decembar, a u prva tri dana važiće popust od 30% na cene karata.

Statistika od početka 2019. godine pokazuje da je Zlatibor bio treća najpopularnija turistička destinacija u Srbiji, odmah iza Beograda i Vrnjačke Banje. Tako je u prvih deset meseci 2019 godine, Zlatibor je posetilo oko 205 000 gostiju, a ostvareno je gotovo 685 000 registrovanih noćenja.

Primetan je i trend rasta stranih turista, pa je u prvih deset meseci ove godine na Zlatiboru boravilo skoro 10 000 stranih gostiju više u odnosu na isti period prošle godine.

Kada su u pitanju cene smeštaja, one variraju u odnosu na tip i kategoriju smeštaja. Sa sajta Apartman Zlatibor, koji se bavi oglašavanjem smeštaja na Zlatiboru, kažu da se cene apartmana u vreme novogodišnjih praznika kreću u rasponu od 40 do preko 120 eura po noćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA