FOTO Decembarska izložba udruženja Sveti Luka: Likovni stvaraoci predstavili svoja djela

  • BIJELJINA
  • 07. Dec 2019.

Na tradicionalnoj decembarskoj izložbi, članovi Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“, predstavili su svoje radove ljubiteljima likovne umjetnosti.

Na tradicionalnoj sedmoj izložbi koja je 3. decembra otvorena u galeriji Centra za kulturu „Semberija" izloženi su radovi trideset dva autora, a postavka će biti dostupna za javnost sve do 20. decembra.

"U Udruženju je okupljen veliki broj likovnih stvaralaca, a svake godine pridružuju nam se novi, mlađi članovi. Ovo je na neki način, postalo i regionalno udruženje, jer okupljamo i članove iz susjednih gradova. Nemamo vlastite prostorije, ali se nadamo da će i to pitanje uskoro biti riješeno", rekao je na otvaranju izložbe Panto Pantić, predsjednik udruženja Sveti Luka.

Milijanko Miholjčić, kustos galerije Centra za kulturu „Semberija" istakao je da je ovo tradicionalna likovna izložba na kojoj izlažu brojni likovni stvaraoci koji, uglavnom, nisu završili umjetničke i likovne akademije, ali su i u oblasti amaterskog likovnog stvaralaštva postigli zavidne rezultate.

„Nismo pogriješili što smo članovima ovog udruženja ustupili galerijski prostor u kome isključivo izlažu profesionalni umjetnici. Izložba u ovom decembarskom terminu je potvrdila svoju opravdanost. Iz godine u godinu evidentan je napredak u likovnom sazrijevanju pojedinih umjetnika. Mislim da Panto Pantić odlično vodi ovo udruženje u kome su okupljeni kvalitetni likovni stvaraoci. Mnogi od njih, iako su počeli amaterski da slikaju, već sada se mogu svojim djelima porediti sa nekim profesionalcima, imajući u vidu kvalitet njihovih radova. Grad treba da pomogne ovakva udruženja, jer je Bijeljina odavno postala rasadnik kreativnih i darovitih likovnih stvaralaca", kaže Milijanko Miholjčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA