FOTO Sajam "Naše je bolje" - Srpska ima šta da ponudi tržištu

Danas je u hotelu „Ras“ Etno-sela „Stanišići“ otvoren sajam „Naše je bolje“, u organizaciji Ministarstva trgovine i turizma, na kojem preko 90 izlagača iz cijele Republike Srpske predstavlja svoje proizvode i promoviše domaće brendove, a ponuda na štandovima je prodajnog karaktera.

Sajam je svečano otvorila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je istakla da je ovaj susret privrednika opravdao očekivanja organizatora, s obzirom na veliki broj izlagača.- Posao resornih institucija je da privrednicima pomognu u promociji i plasmanu proizvoda. Na taj način nastojimo da razvijemo svijest kod potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda, jer osim što kupuju kvalitetnije, podstiču razvoj privrede Republike Srpske, odnosno ekonomski patriotizam - zaključila je Cvijanovićeva.

Suzana Gašić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske, naglasila je da je prilikom organizacije Sajma cilj Ministarstva bio da na jednom mjestu okupi što više domaćih prozvođača.

- Očekujemo da ovakve privredne manifestacije, koje promovišu domaće brendove, učine da potrošači radije biraju proizvode iz Republike Srpske. Na osnovu onoga što vidimo danas na Sajmu, možemo biti ponosni na ono što imamo - dodala je Gašićeva.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zahvalio se resornom Ministarstvu što je upravo Bijeljina izabrana za domaćina sajma „Naše je bolje".

- Današnji izlagači su pokazali da domaći proizvodi kvalitetom mogu biti konkurentni ne samo na našem podneblju, već i na inostranom tržištu. Posao nadležnih institucija, lokalnih i republičkih vlasti je da, svako u svojim nadležnostima, stvori uslove u kojima prirednici mogu pristojno da žive od svog rada i neometano šire poslovanje - istakao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA