Bračni par Stanišić iz Bijeljine - ponosni roditelji duplih blizanaca

Da materijalna situacija nije prepreka za potomstvo, dokazuje upravo jedna porodica iz Bijeljine. Slađana i Dragan Stanišić ponosni su roditelji duplih blizanaca. Iako je razlika u godinama između njih mala, a karakteri potpuno različiti – u ovoj porodici vlada sloga i ljubav.

Bračni par Stanišić iz Bijeljine - ponosni roditelji duplih blizanaca

Јelena, Konstantin, Magdalena i Uroš - oni su potomstvo bračnog para Stanišić. Sedam godina nisu imali djece, a onda su vantjelesnom oplodnjom dobili blizance. Nisu razmišljali o daljem širenju porodice, međutim nakon nepune dvije godine desilo se čudo - saznali su da će roda ponovo sletjeti u njihov dom i da će dobiti još jednog dječaka i djevojčicu .

- Bili smo baš u šoku,ali nekom pozitivnom šoku. Na početku nam je bio šok ali smo vremenom shvatili da neće bit problema i stvarno nikakvih problema nije bilo - rekao je otac mališana Dragan Stanišić.

Majka Slađana dodala je da najbitnija bila organizacija.

- Znala se satnica kad je hrana, kupanje, izlazak u šetnju, da možemo da se isplaniramo da bi mogli sve stići - navela je Slađana.

Smijeh i graja složne četvorke u praznične dane daje posebnu čar u domu Stanišića.

- Za Božić npr. za praznik kad sjedneš za sto puna kuća, puno srce kada vidite da nas ima. To je najljepše - naveo je otac Dragan.

Dragan je sa starijim blizancima osam mjeseci koristio i porodiljsko bolovanje. Oboje su potpuno posvećeni odgoju i vaspitanju djece, pa od samog početka kućne poslove ne dijele na muške i ženske.

- Pravim ručak, perem veš, peglam, ako treba i supruga isto tako pomaže. Popravi šta treba kad mene nema. Јednostavno u takvoj smo situacijida ne možeš da biraš, nego moramo da se potrudimo da ih odgojimo onako kako treba i da im priuštimo sve što im treba - dodao je Dragan.

Iako žive od jedne plate nikome ništa ne manjka, jer kuća odiše ljubavlju i duša im je puna.

- Kockice se same slože. Bitno je na početku, a kasnije se sve uklop. Vjerovatno što se sve isplanira. Ne možemo da pretjerujemo ni u čemu, a za sve ima za sve ponešto i svi su srećni i zadovoljni - navela je majka Slađana.

Otac Dragan dodaje da je razlika između hraniti i odgajati jedno i četvoro dijece.

- Nije finansijski mnogo velika. Više je odgovornost velika i obaveza mnogo veća nego kad je jedno. Bojim se da neki ljudi bježe od obaveze i odgovornosti - smatra Dragan.

Djecu uče osnovnim životnim vrijednostima -zajedništvu i ljubavi prema porodici. Kažu, kakve su ti misli takav ti je život, a Stanišići razmišljaju pozitivno i uživaju u čaroliji . Četiri osmijeha ''začine'' im svaki dan i bude svaki put iznova dijete u njima - šta više poželjeti?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA